Genderloze Floris wordt aangeproken met ‘meneer’ en kan dat niet verwerken

Genderloze Floris wordt aangeproken met 'meneer' en kan dat niet verwerken

Binnen de LHBTIQ-gemeenschap is er een hoop mogelijk, maar van de term genderfluïde hadden wij niet eerder gehoord. Wij zijn helaas maar ‘gewone mannen’, dus wellicht heeft daarmee te maken. Maar goed, genderfluïde dus.

Genderfluïde

Volgens het genderwoordenboek ben je genderfluïde wanneer je geen keuze maakt tussen de identiteit van een man, of van een vrouw. Of je voelt je juist een beetje jongen/man en meisje/vrouw. Of andersom. Dan mag je jezelf presenteren als een genderfluïde schepsel.

In een video van VriendinNL is ene Floris samen met ‘zijn’ moeder te zien. Floris werd op de wereld gezet als een jongetje, maar is nu dus genderfluïde.

Genderloze Floris wordt aangeproken met 'meneer' en kan dat niet verwerken

Zijn moeder heeft er overduidelijk moeite mee. Zij dacht altijd dat ze een zoon had, maar dat blijkt nu dus een persoon te zijn.

Floris komt uit de kast

Floris wist naar eigen zeggen altijd al dat dat ‘hij’ anders was en kwam een aantal jaar geleden uit de kast. ”We hebben het besproken, maar niet zo van ‘mam, ik ben genderfluïde. Ik bedoel, je gaat ook niet naar je ouders toe om te zeggen dat jij een vrouw bent.”

Alles moet genderneutraal

Floris wil niet in een hokje gestopt worden. ”Ik heb geprobeerd om mijn bankrekening en mijn zorgverzekering allemaal genderneutraal te maken. Dat kon niet, want dat moet dan via de gemeente. Ik heb dan zoiets van: alsof de gemeente mijn gender bepaalt ofzo.”

Floris belde naar de Ohra (zorgverzekeraar) met de vraag of het allemaal genderneutraal kon. ”Toen kreeg ik een e-mail terug met ‘beste meneer’.

Toen moest hij heel hard huilen. ”Toen ben ik helemaal gek geworden. Heb ik ook een mail teruggestuurd of ze mij wel serieus nemen.”

‘Hokjes kunnen wisselen’

De moeder van Floris maakt dan een, laten we zeggen, bijzondere vergelijking. ”Die hokjes kunnen wisselen. Dat kan wel bij een politieke kleur.”

Genderloze Floris wordt aangeproken met 'meneer' en kan dat niet verwerken

”Je komt van school en je bent links. Maar uiteindelijk ben gewoon een rechtse bal. Dat vinden we heel normaal.”Als je het dan hier over hebt, zou je dat ook gewoon okee moeten vinden. Toch?”

Maatschappij

Floris heeft een idee over hoe zijn ideale samenleving eruit zou moeten zien. ”Genderneutraal opvoeden!” Floris wil ook dat mannen en vrouwen naar dezelfde wc kunnen gaan. ”Waarom zou je daar onderscheid tussen maken? Hij vindt het heel erg dat altijd maar naar gender wordt gekeken.

Als Floris het voor het zeggen had, zou niemand meer een gender krijgen. ”Helemaal van het paspoort af!” De video is al van een tijdje geleden, maar wij willen hem je niet onthouden:

 

Scroll naar boven