Gemeente verkoopt hondje van gezin met schulden(1 minuten lezen)

Een mopshondje (Edda) heeft gezorgd voor een relletje in de Duitse stad Ahlen. Edda werd in beslag genomen van een gezin met schulden en verkocht via eBay, maar blijkt niet gezond te zijn. De nieuwe eigenaresse eist daarom geld van de stad.

Edda woonde bij een gezin met drie kinderen. In november stonden bij hen twee deurwaarders en een medewerker van de gemeente op de stoep om waardevolle spullen van het gezin te verzamelen. De familie had betalingsachterstanden.

De deurwaarders hadden hun ogen laten vallen op één van zijn rolstoelen. De rolstoel bleek echter in het bezit te zijn van een verzekeringsmaatschappij en kon daarom niet worden geconfisqueerd. Om deze reden werd besloten om Edda maar mee te nemen.

Niet duur
De medewerker van de gemeente heeft Edda daarna via één van hun privé-accounts aangeboden op de veilingsite Ebay. Het beestje mocht 750 euro kosten.

Michaela Jordan uit het Rijnland zag de advertentie vervolgens op eBay en was wel geïnteresseerd in de kleine viervoeter. Omdat ze vond dat Edda wel behoorlijk goedkoop was voor een hond met een stamboom, belde ze met Ahlen. De hond zou in goede gezondheid verkeren en dus besloot Jordan het hondje in huis te nemen.

Operaties
De nieuwe eigenaresse kreeg van te voren te horen dat Edda een kerngezond beestje was, maar dat ze te koop was vanwege de schulden van het gezin. Dat bleek toch niet helemaal te kloppen. Het beestje kampt met problemen aan het hoornvlies en is inmiddels vier keer geopereerd.

De kosten van de operaties liepen op tot zo’n 1800 euro en de nieuwe eigenaresse voelt zich in het ootje genomen. Ze eist nu compensatie van Ahlen. De gemeente heeft een advocaat ingeschakeld.

Vaak komt het niet voor dat er huisdieren in beslag worden genomen. Wettelijk gezien is het niet verboden. De wet zegt dat er beslag mag worden gelegd op de inboedel en huisdieren vallen daar onder. Vind jij dit kunnen? Laat je reactie achter en deel dit met je vrienden en familie!

Bron: Laatstenieuws

Wat vind jij? Reageer hieronder