Gemeente smijt doodzieke man uit vakantiehuisje en legt hoge boete op: ”Onmenselijk”

Gemeente smijt doodzieke man uit vakantiehuisje en legt hoge boete op: ''Onmenselijk''

Joke Wevers-Lammers gaat momenteel door een hel. Omdat haar man ernstig ziek was, smeekte ze bij de wethouder van Harderwijk om een persoonlijke gedoogvergunning voor het vakantiehuisje waarin ze met haar man woonde. Het liep anders af, want de gemeente legde het bejaarde echtpaar een dwangsom op.

Wethouder weigert

Joke en haar man hebben zich schuldig gemaakt aan het ‘overtreden’ van de regels. De twee woonden in het vakantiehuisje, terwijl dat officieel niet mocht.

Ze wisten dat, en hebben daarom heel vaak aan wethouder Marcel Companjen van Harderwijk gevraagd of de man in de laatste dagen van zijn leven in het huisje mocht blijven.

Gemeente smijt doodzieke man uit vakantiehuisje en legt hoge boete op: ''Onmenselijk''
Stockfoto: niet de man uit het verhaal

Companjen interesseerde het niet en wees keihard naar de regels. Hij weigerde om de vergunning te verstrekken.

Dat zou namelijk in strijd zijn met het bestemmingsplan. Kortom: de doodzieke man en Joke moesten van de wethouder en van de gemeente vertrekken.

Twee artsen

Joke is inmiddels weduwe. Haar man leeft niet meer. Tijdens de rechtszaak vorige man was ze bedolven onder de emoties. De wethouder heeft dwarsgelegen.

”Ondanks het feit dat twee artsen, waarvan een longarts, bij de wethouder heeft aangedrongen om mijn man in het huisje te laten. De wethouder wilde het niet en legde zelfs een dwangsom op om het echtpaar weg te jagen.”

Joke en haar man kochten het huisje overigens al in 1993. De bedoeling was om hier na hun pensioen van hun oude dag te kunnen genieten.

Maar toen werd de situatie onmenselijk. Ga verder naar de volgende pagina voor het vervolg van dit opmerkelijke verhaal.

Scroll naar boven