Gemeente organiseert morgenavond stille tocht voor Gino

Moeder van vermoorde Gino dood gevonden in haar woning

Morgenavond (woensdag) zal er om 19.30 uur een stille tocht plaatsvinden voor de vermoorde Gino van der Straeten (9). De tocht vangt aan bij het Eurode Business Center en gaat naar de plek waar de jongen voor het laatst levend werd gezien.

Gino hield enorm van mooie auto’s. De gemeente Kerkrade heeft er daarom voor gezorgd dat er op de Roderlandbaan en de Ailbertuslaan een erehaag wordt gevormd van zo’n tweehonderd stoere en mooie auto’s en motoren.

Verklaring gemeente

”De combinatie van de erehaag met mooie auto’s en motoren, de tocht door de wijk Rolduckerveld en de gekozen eindplek zorgt voor voor een respectvol en waardig eerbetoon aan Gino, zijn familie en vrienden”, zo schrijft de gemeente in haar verklaring.

”Gino komt niet meer thuis, zal nooit meer voetballen of de liefde van zijn familie voelen. Een harde klap voor iedereen. Het is een gebeurtenis die de hele gemeenschap diep raakt. De stille tocht sluit aan bij dit gevoel en heeft gehoord aan de wens van de familie van Gino.”

Meer dan duizend aanmeldingen

De stille tocht zal dus aanvangen om 19.30 uur. Volgens de organisatoren hebben inmiddels meer dan 1.000 mensen zich aangemeld om mee te lopen.

 

 

Laat een reactie achter

Scroll naar boven