Gemeente Assen gooit ondernemers uit bedrijfspand voor opvang 240 Oekraïners

Gemeente Assen zegt huur op van ondernemers voor opvang vluchtelingen

De gemeente Assen heeft een bedrijfspand aan de Lauwers op het oog om zo’n 240 vluchtelingen uit de  Oekraïne in te vangen. Dat heeft vastgoedbedrijf Aprisco gisteren per brief laten weten aan de huurders van het pand. De huur van de ruimtes wordt vanaf augustus opgezegd, waarmee ruimte vrijgemaakt moet worden voor Oekraïense vluchtelingen.

Volgens Aprisco neemt de gemeente deze week een definitief besluit. “De officiële huuropzegging middels aangetekende brief zullen wij voor 1 mei 2022 versturen, waarmee wij voldoen aan een opzeggingstermijn van drie maanden.” Aprisco en de gemeente willen verder niet op het besluit ingaan.

‘Niet leuk’

Een groot aantal huurders laat RTV Drenthe weten allesbehalve blij te zijn met het gedwongen vertrek uit het pand, waar  20 tot 25 ondernemers hun bedrijf hebben. Een van de huurders, die anoniem wil blijven, zegt: ”Het is niet leuk, maar formeel is dit volgens de regels. We hebben een contract voor onbepaalde tijd, met een opzegtermijn.”

De ondernemer begrijpt dat er vluchtelingen moeten worden opgevangen. “Maar dit pand is volstrekt ongeschikt. Er loopt niet eens een fietspad voor ons pand langs. Die mensen zitten straks ‘ingesloten’ op een industrieterrein. Er gaat gewoon goed geld verdiend worden.”

Op zoek naar een nieuwe plek

Volgens Aprisco is er voor de huurders ‘voldoende tijd’ om een nieuwe locatie te vinden. Volgens de ondernemer zijn veel collega’s meteen op zoek gegaan naar een nieuwe werkplek. “Iedereen gaat massaal zoeken, maar je vindt niet zomaar iets.”

Het pand aan de Lauwers staat tegenover de Balkenweg, bij de afrit Assen-West.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven