Hoe koop je gemakkelijk Bitcoin (BTC)?

De meeste van ons kennen het wel (of hebben er in ieder geval ooit eens over gehoord), Bitcoin. In deze handleiding leggen we stap voor stap uit hoe je Bitcoin kunt kopen. Volg de stappen en je bent binnen korte tijd eigenaar van Bitcoin. De afgelopen 24 uur is deze cryptocurrency enorm gedaald.

Wat is Bitcoin (BTC)?

Bitcoin is een digitale valuta die is ontstaan in 2009. Het volgt de ideeën op die zijn bedacht in een whitepaper van de mysterieuze Satoshi Nakamoto. De identiteit van de persoon (of personen) die deze technologie hebben ontwikkeld is nog steeds een mysterie. Bitcoin biedt de belofte van lagere transactiekosten dan traditionele online betalingsmechanismen en wordt, in tegenstelling tot door de overheid uitgegeven valuta’s, beheerd door een gedecentraliseerde autoriteit.

Hoe koop je Bitcoin?

Allemaal heel leuk en aardig, maar hoe koop je het dan? Het klinkt misschien heel lastig. Maar het enige wat je nodig hebt is een smartphone en/of computer en een account op het populaire handelsplatform Binance.

Wij hebben bewust voor Binance gekozen omdat dit een van de grootste handelsplatformen ter wereld is en ook nog eens het goedkoopst. Je kunt Bitcoin ook via een Nederlandse aanbieder kopen maar deze zijn in de meeste gevallen véél duurder. Nederlandse aanbieders zijn namelijk vaak een tussenpersoon en vragen een vergoeding die al in de prijs verwerkt zit, je betaald dus altijd meer.

1. Heb je nog geen account op Binance? Maak deze dan eerst aan. Wij hebben een speciale link voor je. Als je deze gebruikt krijg je direct 10% korting op je transactiekosten.

2. Als het goed is heb je je inmiddels aangemeld en ingelogd. In dit voorbeeld gebruiken we de Binance app op onze Iphone. Bij Android werkt het hetzelfde. In de onderstaande foto zie je de homepagina van Binance. Als je daar bent klik je op EUR storten.
bitcoin kopen

3. Als je op EUR storten hebt geklikt zie je een lijstje met verschillende opties over hoe je geld kunt storten naar Binance. IDEAL leek ons het beste voorbeeld.
bitcoin kopen

4. Vul vervolgens het bedrag in wat je wilt storten. Je bent vrij om te bepalen met welk bedrag je wilt instappen.
bitcoin kopen

5. Selecteer je bank en betaal.

6. Als je eenmaal hebt betaald ga je terug naar de app of website en klik je op ‘wallet’. Bij elke transactie die je doet krijg je een bevestigingsmail.

Zoals je kan zien staat er nu geld in onze wallet, dit is iets minder dan het bedrag je hebt gestort omdat Binance voor een iDeal transactie €1,30 vraagt.

7. Ga vervolgens naar ‘markten’ en zoek rechtsboven op het volgende: BTC/EUR.

8. Klik vervolgens op het handelspaar en klik op ‘kopen’.

9. Nu komt het leukste: Het is tijd om te gaan handelen. Klik op 100% als je al je gestorte geld wilt verkopen voor LINK. Uiteraard kun je ook een ander percentage kiezen.

10. Klik vervolgens op ‘Koop BTC’ en gefeliciteerd! Je bent nu trotse eigenaar van Bitcoin!

Of ben je op zoek naar een andere cryptocurrency om in te investeren? Met Save Planet Earth Token heb je de kans om een zakcentje bij te verdienen en tegelijkertijd de wereld een betere plek te maken!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven