Geliefde leraar ineens opgepakt, scholieren in shock als ze horen waarvoor

Geliefde leraar ineens opgepakt, scholieren in shock als ze horen waarvoor

Een 27-jarige leerkracht aardrijkskunde en wiskunde zit momenteel in een Belgische cel op verdenking van zedenfeiten met een minderjarige leerlinge van het Sint-Jozef Sint-Pieter in Blankenberge, waar de man les geeft.

T.L. is afkomstig uit Bredene en geeft sinds enige tijd les in Blankenberge. In het Sint-Jozef Sint Pieter geniet hij een goede reputatie, bevestigt ook directeur Rudy Boydens.

Ondanks het feit dat hij zeer geliefd is, gingen er een tijd lang geruchten in de rondte over een affaire met een leerlinge. De school zegt hiervan op de hoogte te zijn geweest, maar machteloos te staan. ”We moeten dit overlaten aan de autoriteiten”, zo stelt de directeur.

Ondanks de geruchten – hoelang die al de ronde deden is niet duidelijk – bleef T.L. dus gewoon aan de slag in de school. Want van een schorsing was vooralsnog geen sprake. Ook maandag zou hij in theorie ook opnieuw voor de klas gestaan hebben.

In praktijk zal het zover niet komen, aangezien hij nu in de cel zit op verdenking van zedenfeiten. “Iemand schorsen of op non-actief zetten doe je niet zomaar en is het werk van het schoolbestuur”, duidt Boydens. ”Over de precieze inhoud van de feiten blijven ook wij trouwens in het ongewisse. Het is aan het gerecht om alles uit te zoeken. We hebben vertrouwen in het onderzoek en zullen onze volledige medewerking verlenen.”

Ouders ingelicht

Of er ‘enkel’ sprake was van een relatie tussen de leerkracht en de minderjarige leerlinge of dat T.L. zich schuldig maakte aan nog andere feiten met het meisje, zal het onderzoek duidelijk moeten maken. “Op dit moment geven we geen verdere commentaar”, laat het Brugs parket weten. Al zou er wel sprake zijn van meer dan de relatie alleen waarvan de man wordt verdacht.

Ondertussen werden de ouders van de leerlingen in de betrokken school ingelicht dat er een gerechtelijk onderzoek lopende is. “We begrijpen dat dit nieuws verontrustend kan zijn”, zegt Boydens. “We nemen deze zaak dan ook heel serieus, maar het is nu wachten op het verdere onderzoek.”

Scroll naar boven