Geïrriteerd raken door luidruchtig kauwen blijkt een echte psychiatrische stoornis

Heb je ooit in een restaurant gezeten waar je ontzettend woedend werd door het geluid van mensen die hun soep aan het slurpen zijn? Of wanneer iemand die naast je zit en heel luidruchtig chips aan het eten is?
Waarschijnlijk herken jij wel een soortgelijke situatie.

Het is namelijk zo, dat als jij je hieraan irriteert, je waarschijnlijk lijdt aan misofonie, een echte psychiatrische stoornis. Misofonie zorgt ervoor dat je een hekel hebt aan geluiden als eten, kauwen, drinken, herhaald klikken van de pen of het luid ademen.

Misofonie werd voor het eerst genoemd als aandoening in 2001. Volgens een rapport in Current Biology laten scans van mensen die eraan lijden veranderingen zien in hersenactiviteit wanneer een soortgelijk geluid werd gehoord.

Mensen die aan de aandoening lijden hebben een afwijking in hun emotionele besturingsmechanisme waardoor hun hersenen het signaal van irritatie afgeven en hun hartslag toeneemt en ze beginnen te zweten.

Dit klinkt behoorlijk onaangenaam nietwaar? Dus de volgende keer dat je aan het smakken of slurpen bent, denk dan eens na aan de mensen die lijden aan misofonie! Deel dit artikel met je vrienden en familie!