Geen zin om te werken? 5 tips die (volgens een stressexpert) helpen

Geen zin om te werken? 5 tips die volgens een stressexpert helpen

De meeste mensen voelen het ’s morgens al bij het opstaan: dit gaat hem niet worden vandaag. Maarja, je werkgever verwacht dat je stipt op tijd komt en de hele dag dolenthousiast en blakend van motivatie doet waarvoor je bent aangenomen. Psycholoog en stresspexert Thijs Launspach geeft 5 tips om een baaldag door te komen.

1. Praat jezelf moed in.

Nee, het is niet het eind van de wereld en je bent niet zielig (al voel je je misschien wel een beetje zo). Maar van jezelf een beetje aardig toespreken is nog nooit iemand slechter geworden. Dus hup, dat je het bed uit bent geklommen is vandaag al een complimentje waard.

2. Onderhandel met jezelf.

Oké, je hebt geen zin en vandaag wel veel te doen. Misschien kun je een middenweg vinden: bijvoorbeeld vanochtend doorzetten en vanmiddag iets laten schieten zodat je wat minder op het programma hebt. Kom met jezelf tot een compromis – doe vooral wat echt moet, en geef toe op de andere dingen.

3. Beloon jezelf.

Dit is een mooi moment om jezelf een beloning in het vooruitzicht te stellen: als je het vandaag ondanks de tegenzin toch rooit, mag je van jezelf die mooie tas kopen (of die fles whiskey).

4. Schakel sociale support in.

Je hoeft het namelijk niet alleen te doen. Bel die altijd begripvolle vriend, of die vriendin die je verbaal een schop onder je kont kan geven. En op hún volgende baaldag bellen zij jou.

5. Heb geduld met jezelf.

Niet alles zal vandaag lukken, maar je doet wat je kunt, en dat moet voor een keertje maar voldoende zijn. Bovendien: na vandaag kan het alleen maar beter worden!

Nou, mensen. Hopelijk weten jullie vanaf nu hoe te handelen wanneer je geen zin hebt om te gaan werken. Ontbreekt bij jou ook de wil om een van de, of alle vijf de tips te gebruiken? Geen zorgen, want je kunt jezelf natuurlijk ook gewoon een keer ziekmelden.

De baas betaalt en het aanbod van Netflix wordt continu ververst. Ziekmelden op maandagen/vrijdagen geef je extra lang weekend.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven