Waar we allemaal een aantal weken geleden nog hoopvol waren, lijken nieuwe versoepelingen niet in het verschiet. De boodschap van vanavond lijkt somber te zijn. Na alle waarschijnlijkheid zullen de corona maatregelen nog niet versoepeld worden. Ook zal de avondklok (nog een keer) verlengd worden. Wel zal deze een uur later ingaan.

Hoopgevende woorden

Een paar weken geleden leek het er nog even goed uit te zien. Demissionair premier Mark Rutte en minister van volksgezondheid Hugo de Jonge hadden het tijdens die persconferentie over mogelijke versoepelingen van de corona maatregelen, maar lijken hier toch op terug te komen. Als het zogenaamde ‘r-getal’ rond de 1 zou blijven en het ziekenhuisopnames stabiel zou zijn, zouden bijvoorbeeld de terrassen en het hoger onderwijs rond Pasen weer open kunnen.

corona maatregelen

Geen versoepelingen corona maatregelen

Vanavond staat er weer een nieuwe persconferentie op de planning en zullen demissionair premier Rutte en minister De Jonge op alle speculaties reageren om 19:00 uur. Al de hele week schommelt het aantal besmettingen rond de 7000. Daarnaast loopt het aantal ziekenhuisopnames op. Op het moment van schrijven liggen er 2193 mensen in het ziekenhuis. Demissionair minister Grapperhaus liet gister al doorschemeren: “Het gaat gewoon niet goed. We gaan naar de piek van de derde golf.”

BEKIJK OOK  Video: de eerste Nederlander is ingeënt met het coronavaccin

Maar voor degenen die toch nog even willen lachen. Hier een fragment uit Even Tot Hier. Het smurfenlied met ‘vader Mark’.


Trendnieuws reacties

Welkom bij Trendnieuws! Hier kan je je mening geven over dit artikel. Houd het a.u.b netjes!