Geen sportschool nodig – 86-jarige vrouw verliest 50kg door elke dag in woonkamer te wandelen

Een 86-jarige vrouw die een groot deel van haar leven worstelde met obesitas verloor 50 kilo door elke dag heen en weer te lopen in haar appartement.

Elke ochtend loopt Jessica Slaughter, uit St. Louis, Missouri, 3.000 stappen heen en weer tussen haar woonkamer en keuken voordat ze aan haar dag begint, volgens KSDK.

Haar beslissing om een ​​gezonder gewicht te bereiken kwam toen ze in de 70 was, toen een arts haar vertelde dat ze pre-diabetisch was.

“Zelfs als kind in Mississippi was ik altijd het dikste kind in de klas, ik werd veel gepest,” zei Jessica. “Ik wist niet hoe ik moest stoppen met het eten van gebakken kip, spek, eieren en desserts, zoals cake en pasteitjes.”

Na de afspraak met de dokter stopte Jessica met het eten van vlees en begon ze haar dagelijkse wandelingen in haar appartement.

Haar kleindochter stelde voor dat ze haar passen zou volgen met een Fitbit, en nu loopt ze elke ochtend ongeveer 3000 stappen.

Sinds het begin van haar gezondheidsreis heeft Jessica 50 kg verloren en wil het andere ouderen aanmoedigen om op te staan ​​en mee te doen.

“Ik wil gewoon dat ouderen weten dat omdat we een bepaalde leeftijd hebben bereikt, we niet hoeven te stoppen met leven,” vertelde Jessica aan KSDK. “Ik wil hen vertellen dat er een betere manier van leven is als ze ervoor kiezen.”

Volgens de Mayo Clinic kan een stevige wandeling helpen om een ​​gezond gewicht te krijgen, hartaandoeningen en diabetes type 2 te voorkomen en je botten en spieren te versterken.

De kliniek suggereert dat mensen zouden moeten streven naar minstens 30 minuten lichamelijke activiteit per dag, en minstens 60 voor nog meer gezondheidsvoordelen.

“Het is goed om langzaam te beginnen – vooral als je niet regelmatig hebt geoefend”, zegt de kliniek op haar website. “U kunt de eerste week met vijf minuten per dag beginnen en vervolgens uw tijd met vijf minuten per week verlengen tot u ten minste 30 minuten hebt bereikt.”

Bekijk de interview van Jessica hieronder en raak geïnspireerd: