Geen grap: Je zou betaald kunnen krijgen om op dit prachtige Griekse eiland te leven

De meesten van ons dromen van het leven op een zonnig eiland, weg van alle drukte van het moderne leven.

Voor degenen onder ons die kilometers leven van de zee, kunnen we alleen maar dromen van uit ons raam op golven te kijken; er is niets ontspannender dan dat.

Nu zou die droom realiteit kunnen worden, omdat jonge gezinnen een maandelijks loon en een stuk grond aangeboden krijgen om op een mooi, zonnig Grieks eiland te wonen.

Het prachtige Griekse eiland Antikythira is ongeveer 50 vierkante kilometer groot en 45 minuten met het vliegtuig vanuit Athene.

Maar met een bevolking van slechts 24 permanente bewoners probeert de lokale raad het aantal te vergroten.

In een wanhopige poging om de bevolking te stimuleren, biedt de burgemeester van het eiland jonge gezinnen 500 euro of 563 dollar per maand en een stuk grond als ze daarheen verhuizen.

Gelegen tussen Kreta en Kythira, wordt het maandelijkse loon betaald door de plaatselijke Grieks-orthodoxe kerk, die alleen jonge gezinnen wil, dus alleenstaanden hoeven niet te solliciteren, volgens Lad Bible.

Het eiland was voorheen bezet door ongeveer 300 mensen, maar in de loop van de jaren zijn er jonge bewoners weggegaan om werk op het vasteland te vinden.

Volgens de toeristenwebsite van het eiland is Antikythira “één van de kleinste, niet-gemoderniseerde, bewoonde Griekse eilanden.”

Burgemeester van het eiland Andreas Charchalakis vertelde de Griekse website iefimerida.gr: “Onze dorp is erg mooi, maar moeilijk tijdens de wintermaanden.

Zeer afgelegen

“We zijn op zoek naar veel gezinnen om ons eiland nieuw leven in te blazen.”

Iedereen die geïnteresseerd is in deze stap moet weten dat het erg afgelegen is, er is geen geldautomaat en slechts één winkel.

Het eiland heeft wel elektriciteit en internet en er zijn genoeg banen voor vissers, bakkers en bouwers, volgens de Griekse website iefimerida.

Klinkt dit als een droombaan naar jou? Vergeet niet om dit verhaal te delen met al die mensen die dol zijn op een leven van gelukzaligheid op een eiland.