Gedetineerde ontdekt bij thuiskomst dat zijn vrouw met zijn behandelaar samenwoont

Gedetineerde ontdekt bij thuiskomst dat zijn vrouw met zijn behandelaar samenwoont

Een gedetineerde die met proefverlof mocht, kwam bij thuiskomst voor een heel vervelende verrassing te staan. Terwijl de man zijn eigen woning wilde betreden, bleek zijn vrouw daar inmiddels samen te wonen met…zijn behandelaar.

Telefoonnummer

Zorgprofessional Maurice B. had de relatie met de vrouw tegen de gedetineerde verzwegen en moest gister voor de medisch tuchtrechter verschijnen. De vraag die hier werd gesteld, is hoe B. aan het telefoonnummer van de vrouw was gekomen. De behandelaar beweert dat hij dat van de gedetineerde heeft gekregen.

Dat ontkent de bedrogen man. ”Ik heb hem dat telefoonnummer helemaal nooit gegeven. Waarom zou ik dat doen? Ik ben op gegeven moment achter de relatie gekomen, en had al het gevoel dat hij me in de penitentiaire inrichting, waar hij mijn behandelaar was, ontweek. Ik had al een gevoel dat er iets speelde.”

Berichtje

Dat was bijvoorbeeld na een berichtje waaruit bleek dat de zorgprofessional bij haar thuis was. ”Gewoon een vriend, werd me verteld.” De behandelaar was ook al eens langs hun woning gefietst.

Maar hoe de vork echt in de steel zat, werd duidelijk toen de gedetineerde zich voorbereidde op een tijdelijke terugkeer in de maatschappij. ”Ik verlangde ernaar om terug naar mijn eigen huisje te gaan.”

Hoofdhuurderschap

Maar in zijn woning bleek zijn behandelaar zijn intrek te hebben genomen. Die had de gedetineerde kort daarvoor ook nog wijsgemaakt dat het beter was afstand te doen van het hoofdhuurderschap. ”Ik snapte het niet, maar heb daar uiteindelijk toch maar voor getekend.”

Maurice B. beweert dat de (ex) van de gedetineerde hem woonruimte had aangeboden toen hij zonder woning zat. Blijkt dat hij ook nog eens getrouwd was.

Op 28 april doet de rechter uitspraak over wat dit voor consequenties heeft voor het werk van Maurice B. De gedetineerde is woedend.

Scroll naar boven