Gastimam Amsterdams: “Moslims moeten joden haten”

blauwe moskee

In Amsterdam heeft de gastimam van een vooraanstaande moskee opgeroepen tot aversie tegen Joden en tegen iedereen die niet gelovig is: “Dergelijke oproepen zijn volstrekt onaanvaardbaar,” verklaarde burgemeester Halsema. De moskee heeft de intentie om deze kwestie met de imam te bespreken.

Iedereen mijden

Ayoub Elmansouri heeft 57.200 volgers op Instagram en plaatste een bericht waarin hij stelde dat moslims Joden moeten mijden en zich moeten afkeren van iedereen die de Koranische leer niet volgt. “Allah vervloekt hen rijkelijk; is dat soms een uiting van liefde?” vroeg hij retorisch.

Elmansouri benadrukte dat deze afkeer geldt voor alle niet-moslims. “Als iemand jou of je moeder beledigt, haat je die persoon. Hoeveel te meer iemand die Allah beledigt door hem niet te aanbidden en zijn profeten te negeren,” aldus Elmansouri.

Zeer zorgwekkend

De Blauwe Moskee, waar Elmansouri als jongste imam van Nederland naam maakte, noemde zijn uitspraken ‘zorgwekkend’ en overweegt een gesprek met hem. Het bestuur verzekerde dat het nooit steun zal verlenen aan Jodenhaat.De kwestie van vijandigheid tegenover andersgelovigen kwam eveneens aan bod in Veenendaal, waar imam Musa Ibn Yusuf tijdens een podcast uitsprak dat er aversie moet zijn tegen niet-moslims.

“Samenwerking met hen is simpelweg verkeerd,” verklaarde hij. Dit principe houdt in dat er een afkeer moet zijn van zowel andersdenkende moslims als van ongelovigen, wat kan leiden tot een algemene afkeer van de Nederlandse samenleving.

Wat vind jij van deze ontwikkeling? We willen je graag vragen om een reactie achter te laten op onze Facebookpagina. Jouw mening betekent namelijk alles voor ons!

Scroll naar boven