Gadver: dit is hoeveel ongedierte er in je kerstboom schuilt

We houden allemaal van kerst en daar hoort uiteraard een kerstboom bij. We eten gezellig met ze alle en drinken gezellig met ze alle maar wist je dat je boom een paar ongewenste cadeautjes in haar dennennaalden en takjes heeft verstopt?

Er zitten namelijk enorm van vieze beestjes in je boom.

Beestjes in de Kerstboom

Er zullen ongetwijfeld heel veel mensen zijn die diep van binnen wel weten dat een boom allerlei soorten dingen met zich mee brengt. Hoofddocent entomologie Bjarte Jordal van de Noorse Universiteit heeft hier een onderzoek naar gedaan en is erachter gekomen dat er ongeveer 25.000 kleine beestjes in je kerstboom leven. Denk aan wantsen, spinnen, vliegjes, larven en ga zo maar verder.

Gelukkig is er ook wat goed nieuws want de meeste beestjes kunnen niet overleven in warme ruimtes zoals je huis en houden het slechts 24 uur vol voordat ze sterven.

“Zowel de kerstboom als het huis zijn heel droog. En de meeste insecten leven niet van de boom, maar alleen erop. Omdat ze zich niet kunnen voeden met het beperkte plantenleven dat in de meeste huishoudens kan worden gevonden, zullen de beestjes snel uitdrogen en sterven”, laat de docent weten.

Wil je zo min mogelijk ongedierte in je huis? Schud de kerstboom dan even goed heen en weer voordat je hem binnen gaat optuigen. Nog beter, laat m even in een andere ruimte voordat je hem in huis zet.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven