‘FvD-raadslid gaat onder valse naam compleet over de schreef op Twitter’

'FvD-raadslid gaat onder valse naam compleet over de schreef op Twitter'

De Helmondse gemeenteraad schudt momenteel op zijn grondvesten en daar is Forum voor Democatie afgevaardige Manfred Smol hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor. Omroep Brabant onhulde gister namelijk dat Smol onder een valse naam op Twitter de meest bizarre tweets de wereld inslingerde. Zijn partij en ook andere partijen hebben onthutst gereageerd.

Smol deelde onder meer plaatjes van premier Mark Rutte en Hugo de Jonge, beiden gefotoshopt in nazi-uniformen. Het raadslid richtte ook scheldkannonades aan het adres van PvdA-fractievoorzitter Attje Kuiken en de Belgische viroloog Marc van Ranst.

Telefoonnummer

Omroep Brabant stelde vast dat het ‘nepaccount’ toebehoort aan Smol doordat hij via dit account in 2015 publiekelijk zijn telefoonnummer deelde met een helpdeskmedewerker van Sunweb. Wie vandaag de dag naar het nummer belt, krijgt nog immer Manfred Smol aan de lijn.

Die ontkent tegenover het nieuwsmedium overigens de beheerder van het Twitteraccount te zijn. Inmiddels is het account uit de lucht.

Onderzoek

Forum voor Democratie heeft inmiddels via Twitter gereageerd op alle ophef. De partij is van mening dat de uitspraken niet door de beugel kunnen en neemt duidelijk afstand. Toch wil de partij Smol niet bij voorbaat veroordelen. Daarom is er een intern onderzoek aangekondigd.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven