Freek Vonk in diepe rouw na emotioneel verlies

Freek Vonk in diepe rouw na tragische ontdekking

Freek Vonk verkeert momenteel in diepe rouw. Twee van de drie larven die in zijn linkerbeen leefden, zijn helaas heengegaan. ‘Kwek en Kwik’, zoals hij zijn dierenvriendjes liefkozend noemden, zijn door hem zelf uit zijn been getrokken.

Larven

Nu denk je misschien: wat een kansloos bericht, maar Freek zit er ontzettend mee dat de larven niet meer leven. Hij is erg ontdaan.

”Toen ik een paar dagen geleden wakker werd, zag ik dat twee van de drie larven de luchtgaatjes waren bedenkt met een korstje. Ik wist meteen dat het foute boel was”, aldus Freek.

”Normaal gesproken houden larven hun eigen luchtgaatje namelijk ‘open’, zodat ze kunnen ademen. En omdat dit dus niet meer gebeurde, kon dat slechts 1 ding betekenen: twee van de drie larven waren niet meer in leven”, zo schrijft Freek bij een bericht op Instagram.

Operatie op mezelf

Freek wil geen bacteriële superinfectie en omdat er geen ziekenhuis in de buurt was, heeft hij besloten zichzelf te opereren. ”Dat deed ik met een pincet en mijn blote handen.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Prof. dr. Freek Vonk (@freekvonk)

Pijnlijk

Dat valt nog niet mee, aldus Freek. Hij wilde bovendien dat de larven er in zijn geheel uit kwamen. Freek doet net alsof er een baby is omgekomen, zo praat hij over de larven.

”Het is pijnlijk dat ze het niet hebben gered. Ik had ze graag op een natuurlijke manier geboren zien worden. Waarom ze het niet gered hebben, zullen we nooit weten.”

”Misschien komt het wel doordat ik een keer ben gaan duiken in  Indonesië. Maar, zo stelt Freek, het kan ook gewoon ‘de natuur zijn’. Survival of the fittest.’

Kwak

De enige nog levende larf in zijn been kan elk moment geboren worden. Freek is momenteel aan het bidden dat dit niet in zijn slaap gebeurt.

”Ik wil het zien en meemaken. Mijn cameraman Lange Ivo moet het dan filmen. Maar dan moeten we wel heel veel geluk hebben. Fingers crossed!”

De drie larven zijn afkomstig uit Costa Rica. Het is al de tweede keer dat zich larven in het lichaam van Vonk nestelden. In 2016 nam hij ze mee uit Belize. Die drie noemde hij Knabbel, Babbel en Schnabbel.

Scroll naar boven