Frans vind dat Geert een toontje lager moet zingen

Frans vind dat Geert een toontje lager moet zingen

Frans Timmermans heeft in een interview met De Telegraaf zijn mening gegeven over de mislukte formatie. De fractieleider van GroenLinks/PvdA stelt (terecht) dat we weer terug bij af zijn. ”De partijen hebben echt als cirkeltjes om elkaar heen gedraaid.”

Omzigt wil niet meer

Gisteren maakte Pieter Omtzigt een illusie aan een meerderheidskabinet van PVV, VVD, NSC en BBB. Omtzigt ziet het niet zitten om te gaan regeren met Geert Wilders.

Dat had hij ook meteen al kunnen zeggen. Maar Omtzigt koos voor een andere volgorde. Hij kwam eerst met een verhaal over de grondwet, deed toen semi-verbaasd over de schatkist en liep uiteindelijk weg. Gelukkig verklaarde hij zelf al het ‘niet chic’ te hebben aangepakt.

Frans vind dat Geert een toontje lager moet zingen

Timmermans premier?

Nu we weer terug bij af zijn, zou Frans Timmermans wel eens de nieuwe premier kunnen worden. Of toch niet? Timmermans ziet zelf geen mogelijkheden.

Hij heeft wel (terechte) kritiek op de vier partijen. ”We hadden op 10 januari al kunnen concluderen dat dit niet zou werken. Ze zijn eindeloos doorgegaan.” Timmermans wil geen antwoord geven op de vraag of hij een centrumrechts kabinet nog ziet gebeuren.

”Dan zullen ze elkaar wat meer moeten vertrouwen. In een formatieproces is het beter om mensen bij je te houden, dan om ze voortdurend tegen de schenen te schoppen.”

Wilders

Timmermans vindt dat Wilders ”nooit aan de knoppen van de macht” moet kunnen komen. ”Tegelijkertijd heeft hij wel de meeste stemmen en heeft ook de verantwoordelijkheid om er wat van te maken. Dat moet ik respecteren. Zijn denkbeelden wijs ik af.”

De fractieleider zit niet te wachten op nieuwe verkiezingen. ”Dan zijn we weer een half jaar verder.” Frans zegt nu wel open te staan voor een minderheidskabinet. Puur omdat hij niet wil dat kiezers opnieuw naar de stembus gaan. Logisch ook, omdat in de peiling van Maurice de Hond, de PVV inmiddels op 52 zetels staat.

Grote bescheidenheid

Timmermans vindt tot slot dat Wilders zichzelf wat minder op de voorgrond moet zetten. ”Hem past grote bescheidenheid.”

Ben je het eens met Timmermans? Laat het weten in de reacties en deel dit bericht op Facebook zodat meer mensen het kunnen lezen.

 

Scroll naar boven