Frankrijk vervroegt de avondklok: om 20 uur moet je thuis zijn, ook op oudjaarsdag

Omdat de cijfers in Frankrijk zo hard stijgen is er vanaf 15 december in héél Frankrijk een avondklok. Eerst mocht je nog tot 21:00 naar buiten en vanaf 15 december zal dat vanaf 21:00 zijn. De Franse premier Jean Castex heeft dat zojuist bekend gemaakt.

Deze regels zullen ook tijdens nieuwsjaarsdag, oud en nieuw en op nieuwjaarsdag in Frankrijk gelden. Je mag je tijdens kerstavond wel verplaatsen en er wordt door de Franse regering aangeraden om met maximaal 6 volwassenen te zijn.

In een groot deel van Frankrijk was er al een avondklok: van 21.00 uur tot 6.00 uur. Ongeveer 46 miljoen van de 67 miljoen mensen die er wonen hadden deze avondklok. Uiteraard zijn er wel uitzonderingen zoals werk, handicaps en andere medische aandoeningen.

Bioscopen en theaters mogen toch niet opnieuw open op 15 december en zullen drie weken langer dicht moeten blijven. Ook alle bedrijven die een publieke ruimte hebben moeten dicht blijven.

Eigenlijk zouden er heropeningen plaatsvinden op 15 december maar dat was toen er nog gemiddeld zo’n 5000 coronabesmettingen per dag waren. Ook in Frankrijk stijgen de besmettingen weer enorm want gisteren waren er 14.000 positieve gevallen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven