Telefoonprovider maakt grote fout: duizenden klanten mogelijk telefoonnummer kwijt

fout-telefoonprovider-zorgt-voor-verlies-telefoonnummer

Slecht nieuws voor gebruikers van een bekende telefoonprovider. Sinds donderdag is het voor hen niet langer mogelijk om het KPN-netwerk te gebruiken. Klanten die hun nummer niet op tijd hebben overgezet, lopen nu het risico hun 06-nummer te verliezen.

Ben jij je nummer verloren?

Op de website van L-mobi staat een verklaring waarin vermeld wordt dat de dienstverlening stopt, maar een exacte datum waarop de simkaarten niet meer zullen functioneren, wordt niet gegeven. Ze waarschuwen dat KPN mogelijk op korte termijn kan stoppen met het leveren van diensten vanwege een geschil over tarieven.

Voor veel klanten komt deze waarschuwing echter te laat. KPN bevestigt dat er al begonnen is met het afsluiten van nummers die gebruikmaakten van L-mobi. Hierdoor kunnen veel klanten niet meer bellen, sms’en of internetten, zelfs als ze nog beltegoed hadden.

Nog geen duidelijkheid

Het is nog onduidelijk of en wanneer klanten hun resterende beltegoed terugkrijgen. L-mobi erkent dat de situatie ongemak veroorzaakt en vraagt om begrip. Het bedrijf hoopt snel meer informatie te kunnen verstrekken aan haar klanten.

De provider L-mobi maakt sinds begin 2020 gebruik van het KPN-netwerk voor bellen, sms’en en internetten. Inmiddels zijn de eerste klanten al afgesloten, waardoor nummerbehoud niet meer mogelijk is als dat nog niet is aangevraagd. Hiervoor is namelijk een actieve simkaart nodig.

Beschuldigingen aan KPN

In hun verklaring beschuldigt L-mobi KPN van machtsmisbruik en heeft hierover een klacht ingediend bij de ACM. Daarnaast heeft het bedrijf een petitie gestart. L-mobi is van mening dat er te weinig telecomnetwerken (KPN, Odido, Vodafone) zijn in Nederland en roept op tot regulering van de mobiele telecomsector.

L-mobi heeft in zijn korte bestaan al meerdere conflicten met KPN gehad. Vorig jaar mei stonden de twee bedrijven tegenover elkaar in de rechtbank in Rotterdam. De virtuele provider klaagde toen over de tarieven van KPN, die volgens hen veel hoger zijn dan die voor andere concurrenten zoals Simyo.

Dit heeft volgens KPN geleid tot betalingsachterstanden, waarna meerdere betalingsregelingen zijn getroffen. Vanwege de betalingsproblemen en de slechte relatie wilde KPN begin 2023 het contract met L-mobi beëindigen. KPN heeft nu besloten niet verder te gaan met het verlenen van ruimte op hun netwerk.

In België blijft L-mobi wel actief en hoeven klanten zich geen zorgen te maken.

Scroll naar boven