In de zomer, toen het ernstig droog was in Texas, maakte Jake zich zorgen dat het gras rond het graf van Elizabeth opdroogde. Toen het gras krokant en bruin begon te worden, pakte hij een tuinslang en sproeide hij het gazon twee keer per dag om haar grafsteen.

Roger wilde dat de wereld wist wat zijn vader had gedaan en schreef een bericht op Facebook:

‘Papa gaat naar het graf om haar twee keer per dag te bezoeken. Hij heeft een routine waarbij hij enkele rozen uit zijn tuin knipt en bij mam neerlegt. Dan pakt hij een tuinslang en sproeit hij haar gras tweemaal per dag, ‘legde Robert uit, met een beschrijving van de geweldige liefdesdaad van zijn vader aan zijn geliefde vrouw.

Het resultaat was duidelijk. Het groene graf van de vrouw was één van de weinige die werden besproeid, dus het viel meteen op. Maar er was meer gebeurd op de begraafplaats dan deze gebruikelijke routine.

Op een dag merkte Jake, terwijl Jake het gras sproeide, een jonge vrouw die knielde en huilde. Hij liep naar haar toe om haar te troosten en ontdekte dat haar man een sergeant was van de Amerikaanse luchtmacht; ze verloor hem in 2010.

Terwijl de vrouw wegliep, voegde Jake nog één taak aan zijn dagelijkse takenlijst toe: sproei het graf van de gevallen soldaat (Joseph Villasenor).

“Papa besloot deze soldaat te eren en zijn gras samen met moeders dagelijks te sproeien,” legde zoon Roger uit. Dit deed Jake om zijn dankbaarheid te tonen aan een gevallen soldaat voor zijn offer.

Zijn vader was loyaal in zijn plicht.

“Hij doet het elke dag. Hij zei dat het het minste is wat hij voor hem kan doen na alles wat hij voor ons heeft opgeofferd. Je kunt zijn groene gras op de foto’s van moeders zien, ‘merkte Roger op.

De volgende keer dat familieleden van Villasenor het graf bezochten, konden ze hun ogen niet geloven.

“Ze dachten dat het een wonder was,” zei Roger.

Toen de ouders van Villasenor zijn graf bezochten en Reissig daar zagen staan, knuffelde ze hem meteen.

“Heel erg bedankt voor de dienst van deze jongeman en ik ben erg trots op mijn vader en wat hij doet om hem te eren”, verklaarde Roger in zijn Facebook-bericht voordat hij het bericht eindigde met: “Ik hou van je, pap!”

We moeten meer verhalen horen zoals deze, verhalen die ons eraan herinneren wat voor een persoon ieder van ons zou moeten inspireren! Iedereen kan veel leren van Roger’s over liefde, eer, onzelfzuchtigheid en respect.

Bedankt Jake, voor een mooi en hartverwarmend verhaal over ware liefde en toewijding – deze wereld zou meer mensen zoals jij kunnen gebruiken! Het gras is niet het enige dat mooi is gemaakt door je onbaatzuchtige gebaar. Jake heeft ook veel vertrouwen in de mensheid hersteld. Deel dit artikel op Facebook als je het hiermee eens bent!

Bron: CBS News

Wat vind jij? Reageer hieronder