Fotograaf toont verschillen tussen Noord- en Zuid-Korea en ze zijn indrukwekkend

In 1945 werd Korea verdeeld in Zuid-Korea en Noord-Korea. Al meer dan 70 jaar zijn de relaties tussen deze 2 landen nogal gespannen. Het is pas sinds kort dat de Koreaanse leiders een productieve vergadering hebben gehouden (18-19 september 2018).

Ondanks het feit dat communistisch Noord-Korea en democratisch Zuid-Korea buren zijn, is het leven in deze twee landen totaal anders. Fotograaf Ed Jones besloot om het vast te leggen en het aan de rest van de wereld te laten zien. Op de foto’s kun je zien dat kleding, interieur en omgevingen moderner zijn in Zuid-Korea.

Wij zijn onder de indruk van deze foto’s en willen dit met jou delen:

1. Een Noord-Koreaanse schietinstructeur op haar werkplek in Pyongyang en haar Zuid-Koreaanse tegenhanger in Seoul

2. Een bezoeker in het Noord-Koreaanse Munsu Water Park (Pyongyang) en haar Zuid-Koreaanse tegenhanger in het Caribbean Bay Water Park (Seoul)

3. Werknemers van tankstations in Noord- en Zuid-Korea

4. Een Noord-Koreaanse gids op de top van de toren van het Juche-idee (Pyongyang) en haar Zuid-Koreaanse tegenhanger op het uitzichtdek van 63 Building (Seoul)

5. Een 23-jarige student uit Noord-Korea op het stadsplein in Pyongyang en een 24-jarige student uit Zuid-Korea in het district Seongdong-gu in Seoul

Wat een gigantische verschillen! En de verschillen worden alleen nog maar groter, op de volgende pagina…