FOTO: Dit is John S., de verdachte van de schietpartij in Alblasserdam

Schokkend: Schutter Alblasserdam e-mailde RTL Boulevard voor aanslag

Het Openbaar Ministerie heeft bekendgemaakt dat de verdachte van de schietpartij in Alblasserdam, een 38-jarige man uit Oud-Albas is. Hij was een bekende van de politie en stond bekend als ‘overlastgevend’, maar was niet in het bezit van een strafblad.

Verdacht van nog een moord

Dat veranderde gisteravond, toen hij plotseling in beeld kwam als hoofdverdachte in een andere moordzaak. Twee dagen geleden werd in Vlissingen schoenmaker Johan Quist (60) in zijn zaak te hebben vermoord. De politie had S. al een paar dagen op de korrel, maar hij wist tot vrijdag uit handen van de politie te blijven.

De politie wil niet zeggen hoe, maar binnen 24 uur was de verdachte in beeld. Sinds gisteravond zette de politie volgens hoofdofficier Hugo Hillegom van het OM dan ook ‘alles op alles’ om de man te vinden. Dat lukte pas toen het al te laat was.

FOTO: Dit is John S., de verdachte van de schietpartij in Alblasserdam

Handelde alleen

Na de schietpartij trof de politie S. aan in het park naast de plek des onheils. Het motief is vooralsnog onbekend en men gaat ervan uit dat de man alleen heeft gehandeld.

Justitie bevestigt dat de man in het verleden als cliënt de zorgboerderij, waar het drama zich voltrok, bezocht. Wanneer dat was en hoe lang, is niet duidelijk.

Volgende week wordt de man voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hij wordt verdacht van drie keer moord dan wel doodslag. De man zit inmiddels in volledige beperkingen. Hij mag dus enkel contact onderhouden met zijn advocaat en met niemand anders.

Voor een duidelijke foto van de verdachte, KLIK HIER.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven