‘Forse toename Nederlanders die tanken zonder te betalen’

Tanken zonder betalen

De huidige peperdure diesel- en benzineprijzen zorgen ervoor dat steeds meer Nederlanders hun auto’s voltanken zonder hiervoor te betalen. Bovendien loopt het schadebedrag per klant op.

Dat wordt bevestigd door ServiceOrganisatie Directe Aansprakelijkstelling (SODA), dat de belangen behartigt voor meer dan 500 Nederlandse tankstations en aangifte voor hen doet tegen wanbetalers.

Onmacht

Begin dit jaar lag het aantal automobilisten die tanken zonder af te rekenen rond de 300 per week. Dat is natuurlijk al erg fors, maar inmiddels is dat aantal gestegen naar 350 tot 370 doorrijders. Lourens ’t Hart van SODA heeft het vermoeden dat het niet gaat om criminaliteit, maar gooit het op onmacht. ”Mensen willen wel betalen, maar kunnen niet betalen.”

Nog geen stijging aangiftes

De politie merkt desondanks nog geen stijging op in het aantal binnengekomen aangiftes. Volgens ’t Hart is dat te wijten aan het feit dat tankstations niet meteen aangifte doen, om uit te sluiten dat het te maken heeft met een misverstand aan de kant van een automobilist.

Zolang de pompprijzen dusdanig hoog blijven of zelfs verder stijgen, verwacht ’t Hart geen afname van de hoeveelheid aan doorrijders. Sterker nog, de kans het aantal mensen dat tankt zonder te betalen toenemet is een veel reëler scenario.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven