Forse prijsverhoging KPN en Vodafone: Dit ga je per oktober extra betalen

Forse prijsverhoging KPN en Vodafone: Dit ga je per oktober extra betalen

Ben jij klant bij KPN en/of Vodafone? Dan hebben we niet zulk best nieuws voor je. Vanaf 1 oktober gaan klanten bij deze twee providers namelijk fors meer betalen voor hun abonnementen. Dat hebben beiden aangekondigd.

Vodafone heeft namelijk besloten de tarieven met tien procent te verhogen. KPN heeft aangekondigd de tarieven met 2,50 euro per maand omhoog te gooien.

Vanaf 1 oktober krijgen mensen die langer dan drie maanden een mobiel abonnement hebben bij KPN of Vodafone een fixe prijsverhoging.

Inflatiecorrectie

KPN komt met het excuus dat de inflatiecorrectie moet worden verrekend en geeft de volgende verklaring: ”Elk jaar stijgen de prijzen in Nederland door inflatie. Dat heeft ook invloed op onze kosten.”

”We passen onze prijzen in oktober 2023 aan voor deze inflatie”, aldus de Koninklijke KPN in haar verklaring. Vodafone is dezelfde mening toegedaan. Ook zij wijzen op de inflatie als reden van prijsverhogingen. Alle abonnementen worden tien procent in prijs verhoogd.

Melding

Klanten van KPN en Vodafone zullen deze maand een e-mail, brief en/of melding ontvangen op hun factuur. Bij Vodafone geldt de stijging voor zowel particuliere als zakelijke klanten.

Het gaat om abonnementen die vóór 1 juli van dit jaar een abonnement hebben afgesloten. Vodafone en KPN berekenen de prijsverhoging over het abonnementsbedrag zonder korting.

Goedkoper

Het is een opmerkelijk statement, want T-Mobile en Tele2 Mobiel worden juist goedkoper. De twee merken bundelen hun naam en gaan verder onder de merknaam Odido.

Scroll naar boven