Florance koopt sla bij de ALDI, schrikt als ze ontdekt wat er tussen de blaadjes kruipt

Florance koopt sla bij de ALDI, schrikt als ze ontdekt wat er tussen de blaadjes kruipt

Florence van Huissteden uit Driel kocht een paar dagen geleden een zakje sla bij de ALDI. Niets mis mee, maar als ze de zak wil openen merkt ze tot haar stomme verbazing een zeer ongenode gast op tussen de blaadjes: ”Ik moest letterlijk kokhalzen.”

Tegen De Gelderlander is Florence heel erg duidelijk. ”Ik wilde lekker gaan genieten van de sla, maar toen zag ik dat er een enorme slak tussen de bladeren kroop.”

”En dat is niet alles, want het slakkenhuis zat er ook in. Supersmerig. Ik heb letterlijk moeten overgeven nadat ik ik dit zag.”

Klacht indienen

Florence is laaiend op de ALDI, omdat het hem niet lukt een formele klacht in te dienen. ”Ik heb bij de klacht via de website alles toegevoegd wat van belang is.”

”Foto’s van de sla en de slak, het bonnetje van de boodschappen. Maar bij het verzenden krijg ik een foutmelding. Ik word helemaal gek.”

ALDI reageert

Maar nu is er dan toch een reactie gekomen na de media-aandacht. Tamara van der Sleen, die de communicatie mag doen, biedt excuses aan.

Ze belooft te laten onderzoeken wat er misgegaan kan zijn in de productieketen van verpakte groenten. Dat heeft dan weer betrekking op het bedrijf All Seasons, de leverancier van bladsla.

”Alle verse groenten worden bij binnenkomst gecontroleerd door keurmeesters.”Uit de rapporten blijkt dat zij niets hebben aangetroffen dat op de aanwezigheid van een slak wijst.

”We vermoeden dat de slak zich aan de sla heeft vastgehouden en zo door het proces van wassen heen is gekomen”, zo is Van der Sleen van mening.

Onprettige ervaring

De ALDI spreekt van een ‘onprettig incident’ en vindt het ‘erg vervelend’ voor mevrouw Van Huissteden. ”Ook het feit dat mevrouw de klantenservice niet heeft kunnen bereiken is vervelend.”

De oorzaak hiervan weet Van der Sleen niet. ”Uiteraard zullen wij contact opnemen en haar een attentie aanbieden voor deze onprettige ervaring.”

Bacteriën van slakken

Florence wacht nu op de ALDI. Ze is nog steeds boos: ”Het gaat hier ook om voedselveiligheid. Ik heb zelfs gesproken met een arts.”

”Hij wees erop dat slakken bacteriën meedragen met kans op gezondheidsschade voor kwetsbare mensen.” Florence is erg benieuwd naar het wasproces voor groenten: ”Ik wil het zelf zien.”

Scroll naar boven