Filipijns meisje ontvangt liefdadigheidsgeschenk van jongen: 11 jaar later verandert alles

Wat je mening ook is over de begrippen ‘lot’ en ‘bestemming’, je moet toegeven dat er bepaalde verhalen zijn die je doen twijfelen of we niet allemaal deel uitmaken van iets dat groter is dan onszelf.

Persoonlijk ben ik niet helemaal overtuigd van het idee dat onze levens vooraf zijn bepaald, of dat we paden bewandelen naar conclusies die al geschreven staan. Dat gezegd hebbende, wanneer ik een verhaal als dit hoor, kan ik zeker de mogelijkheid accepteren dat ik het helemaal mis heb.

De Verenigde Staten is ongeveer 13232 kilometer gescheiden van de Filipijnen, maar voor sinds wanneer Tyrel Wolfe, uit Idaho, en Joana Marchan, uit Quezon City was dit geen hindernis om hun liefde voor elkaar te uiten…

Vijftien jaar geleden, toen Tyrel Wolfe nog maar een 7-jarige jongen was, nam hij deel aan een initiatief van de internationale humanitaire organisatie Samaritan’s Purse. Het bestond uit het verzenden van een schoenendoos gevuld met schoolbenodigdheden, toiletartikelen en klein speelgoed als een kerstcadeau voor kinderen in verschillende landen.

Wolfe had geen idee waar zijn specifieke schoenendoos zou eindigen; het was een beslissing die volledig uit zijn handen was. Toen het gebeurde, vond het echter zijn weg naar Joana Marchan van Quezon City, Manila, in de Filippijnen.

Joana stuurde Tyrel een bedankbriefje terug, maar helaas heeft de brief hem nooit bereikt.

Onverschrokken vergat Joana Tyrel het komende decennium niet. De doos ‘betekende zoveel voor haar’ dat de zender in haar geheugen bleef hangen – en ze was van plan om hem goed te bedanken.

Toen, na 14 jaren waren verstreken, vond Joana eindelijk een manier om Tyrel te vinden in 2011. Ze gebruikte Facebook om de Amerikaan een vriendschapsverzoek te sturen.

Het bleek dat het paar eigenlijk meer dan alleen een paar dingen gemeen had, inclusief hun liefde voor christelijke muziek en religie.

Het paar bracht het volgende jaar door met communiceren via sociale media berichten, voordat Tyrel besloot om een 10-daagse reis naar de Filippijnen te maken om Joana te bezoeken.

Toen ze elkaar in het echt hadden gezien, wisten ze dat ze voor elkaar bedoeld waren.

“Toen ik zijn gezicht zag, kreeg ik een geweldig gevoel”, herinnerde Joana zich. “Ik was zo blij dat ik huilde.”

‘Ik wist dat Joana de ware was,’ zei Tyrel tegen Samaritans portemonnee.

Het duurde niet lang voordat Tyrel naar de Filippijnen terugkeerde, zodat hij Joana een aanzoek kon doen. Toen, op 5 oktober 2014, werden de twee herenigd in een heilig huwelijk.

Als een knipoog naar hun prachtige afkomst, instrueerde het pasgetrouwde stel gasten op de bruiloft om kerstdozen in te pakken om aan Samaritan’s Purse te geven voor buitenlandse kinderen.

“Operation Christmas Child is wat Joana en mij samen bracht, dus we wilden het project op een of andere manier onderdeel maken van onze huldiging”, zei Tyrel.

Wat een werkelijk prachtig verhaal van onwaarschijnlijke liefde. Te bedenken dat een kerstliefdadigheidsdoos een band smeedde tussen 2 kinderen die meer dan 13 duizend kilometer van elkaar verwijderd waren.

Als dit verhaal je hart raakt – ik weet zeker dat het de mijne heet geraakt – deel het dan op Facebook zodat je vrienden en familie het ook kunnen zien!