Fietser glipt onder spoorbomen door en kan de trein niet meer ontwijken

Fietser gaat onder spoorbomen door en kan de trein niet meer ontwijken

Het treinverkeer heeft gisteravond stilgelegen door een aanrijding tussen een trein en een fietser in het Noord-Hollandse Overveen. De man is hierbij om het leven gekomen.

Spoorbomen genegeerd

Op de spoorwegovergang op de Bloemendaalseweg ging het gisteravond om nog onduidelijke reden mis. Een fietser kwam in aanraking met een trein.

Het is momenteel onduidelijk hoe dit heeft kunnen gebeuren. Tenminste, dat is de officiële lezing. De spoorwegovergang is bewaakt, waarbij de spoorbomen dicht gaan en ook de bellen gaan rinkelen wanneer er een trein in aantocht is.

Volgens het lokale nieuwsblad De Heemsteder kwam de fietser rond 20.30 uur in aanraking met de trein. Omstanders zijn getuige geweest van het feit dat de fietser de spoorbomen bewust heeft genegeerd.

Hulpdiensten

Op het allerlaatste moment zou de fietser hebben besloten er onderdoor te gaan. Luttele seconden later werd hij geschept door de trein.

Fietser gaat onder spoorbomen door en kan de trein niet meer ontwijken

Hulpdiensten waren snel ter plaatse. Meerdere ziekenwagens en een helikopter spoedden zich naar de plek. Helaas hebben zij niets meer voor de man kunnen betekenen. In de trein zaten ongeveer 100 passagiers.

Treinverkeer

Het treinverkeer heeft tot ongeveer 00.00 uur stilgelegen. Passagiers moesten het rijtuig verlaten en zijn met bussen naar hun bestemming vervoerd.

In de tussentijd had de Nederlandse Spoorwegen stopbussen ingezet tussen Haarlem, Overveen en Zandvoort aan Zee. We wensen de nabestaanden veel sterkte met het verlies. Ook gaan onze gedachten uit naar de machinist, alsmede de mensen die het hebben zien gebeuren.

Beeld: Screenshots Hart van Nederland

Scroll naar boven