Fietser die vijfjarig meisje kniestoot gaf riskeert 1 jaar cel

Gister is er een filmpje viraal gegaan waarbij je een fietser een 5-jarig meisje een knietje zag geven bij Baraque Michel. Hij deed dit omdat het meisje niet snel genoeg uit de weg ging en hij niet wilde stoppen met fietsen.

Het was een gezin met twee kleine kinderen en de vader van het stel filmde alles. Het filmpje ging razendsnel viraal en vrijwel de hele Benelux heeft heeft filmpje gezien. Het filmpje kan je hier bekijken als je het nog niet hebt gezien.

De wielrenner in kwestie

Nadat de man het meisje dus omver duwde door haar een kniestoot te geven, fietste hij gewoon vrolijk verder alsof er niets aan de hand was. De vader van het gezin, Patrick Mpasa, was zo verbaasd en boos dat hij besloot om naar de politie te gaan. De politie ging op zoek naar getuigen en vroeg of de wielrenner zichzelf bij de politie wilde melden.

De wielrenner is uiteindelijk zelf naar de politie gegaan. Hij is 61 jaar oud en woont in de Verviers-streek. De wielrenner werd verhoord en hij zei dat het een ongelukje was en dat hij niet door heeft gehad dat hij het meisje had omgeduwd. Justitie is het daar echter niet mee eens en hij moet zich volgend jaar in februari bij de rechtbank melden.

Hij kan 1 jaar cel krijgen omdat hij een minderjarige heeft verwond.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven