Fietser (48) aangevallen en verscheurd door bloeddorstige honden

Fietser (48) aanvallen en verscheurd door bloeddorstige honden

De 48-jarige Mariusz K. uit het Poolse dorpje Skarbiciesz stapte op 23 juli vorig jaar op de fiets om naar zijn zus te gaan. Hij kwam er echter nooit aan. Onderweg werd hij aangevallen, verscheurd en opgegeten door bloeddorstige en mens-etende honden.

Fietser (48) aanvallen en verscheurd door bloeddorstige honden

Half opgegeten

Voor wie denkt dat dit een verzonnen verhaal is,: dat is het niet. Het Laatste Nieuws (een Belgische nieuwssite) doet verslag van wat er op die fatale dag gebeurde.

Een lokale visser deed op die 23e juli een lugubere ontdekking. Op een landweggetje ontdekt hij een vreselijk toegetakeld lichaam. Wanneer hij dichterbij wil komen, wordt hij afgeschrikt door twee agressieve honden die staan te grommen. Hij belt daarop de politie.

Mariusz was verschrikkelijk toegetakeld. Hij was gebeten, verscheurd en zelfs half opgegeten. Hulpdiensten en de politie probeerden bij het lijk te komen, maar werden weggejaagd door de honden. Het verdoven van de dieren mislukte, waarop de politie het vuur opende.

Eigenaar

De honden, Saba en Toro, bleken van ene Jerzy B. Die woonde echter niet op het terrein, maar had de herdershonden enkel gekocht om zijn terrein te bewaken. Soms bracht hij ze eten, maar verder waren de honden de hele dag alleen. Dat terrein was wel afgesloten, maar de beesten konden gemakkelijk ontsnappen.

Onderzoek heeft uitgewezen dat er in de magen van de honden stukjes huid zaten van Mariusz, maar de eigenaar betwist dat. In de rechtbank in het Poolse Lubartów beweert hij dat zijn honden ”hele lieve en zachtaardige” dieren zijn en wil niet geloven dat zijn honden het hebben gedaan.

Toen de rechter hem erop wees dat er DNA van het slachtoffer in de magen is aangetroffen zei Jerzy: ”Misschien is de man doodgebeten door wilde dieren en hebben mijn honden het lijk daarna gewoon gelikt.” De rechtbank zal deze week komen met een uitspraak. Jerzy B. riskeert vijf jaar cel vanwege nalatigheid.

Scroll naar boven