Feyenoord-aanvoerder veroorzaakt grote ophef door weigeren regenboog-band

Feyenoord-aanvoerder veroorzaakt grote ophef door weigeren regenboog-band

Op sociale media is flinke irritatie ontstaan om Feyenoord-middenvelder Orkun Kökcü. De jonge speler weigert de speciale regenboog-aanvoerdersband, die staat voor lhbti+-acceptatie. De middenvelder voelt zich hier vanwege zijn religieuze overtuigingen niet comfortabel bij, zo laat hij weten via de Rotterdamse club.

Kökcü begrijpt dat sommige mensen ”teleurgesteld” zijn over zijn standpunt. ”Dat is absoluut niet mijn bedoeling, al besef ik dat ik dat gevoel met deze woorden wellicht niet direct weg zal kunnen nemen. Maar ik hoop dat m’n keuze uit religieuze overwegingen ook wordt gerespecteerd.”

Feyenoord-aanvoerder veroorzaakt grote ophef door weigeren regenboog-band

“Ik vind het belangrijk om te benadrukken dat ik respect heb voor iedereen ongeacht religie, achtergrond of voorkeur”, zo staat in het statement van de voetballer. “Ik vind dat iedereen vrij is om te doen wat diegene wil of voelt. Ik snap heel goed wat het belang is van deze actie, alleen voel ik mij door mijn geloofsovertuiging niet de aangewezen persoon om dit te supporten. Daarom voel ik me er niet comfortabel bij om deze aanvoerdersband te dragen.”

Verdediger Gernot Trauner heeft er minder moeite mee en draagt de aanvoerdersband tegen AZ. De band wordt gedragen naar aanleiding van International Coming Out Day.

Scroll naar boven