Femke Halsema wordt uitgescholden en ontvangt ”talloze” bedreigingen

Femke Halsema wordt uitgescholden en ontvangt''talloze'' bedreigingen

Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam heeft te maken met zware scheldpartijen en ernstige bedreigingen. Aanleiding is het besluit van de gemeente om een eventuele huldiging van voetbalclub Ajax morgen niet in de stad, op het Museumplein, maar in de ArenA te houden.

Supporters vinden dat blijkbaar niet leuk en zijn massaal aan het schelden en bedreigen geslagen. Halsema reageert normaliter ‘zelden’ op intimidaties, maar maakt voor deze keer een uitzondering. Via Instagram geeft de GroenLinks-burgemeester tekst en uitleg.

Niet veilig

Ze schrijft dat een huldiging van Ajax op het Museumplein wel de bedoeling was, maar dat er in Nederland momenteel een groot tekort is aan beveiligingspersoneel. In samenspraak met Ajax is daarom besloten dat de huldiging niet veilig georganiseerd kan worden in de stad, tot ”groot chagrijn” van alle betrokken partijen.

Hoewel Halsema zegt zelden te reageren op bedreigingen, doet ze nu wel de dringende oproep aan mensen om zich in te houden. Over de mogelijke huldiging vraagt ze het ”beschaafd en vriendelijk” te houden. ”Beschadig onze stad en vooral onze club niet.”

Ajax kan morgen landskampioen worden, als het thuis wint van SC Heerenveen. In dat geval wordt het de 36e landstitel.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven