Femke Halsema gaat drugsoverlast Amsterdam oplossen: “lachwekkend plan”

Femke Halsema gaat drugsoverlast Amsterdam oplossen

Amsterdams burgermoeder Femke Halsema heeft een plan uitgedokterd om drugsoverlast in de hoofdstad een halt toe te roepen. Ze wil buitenlandse toeristen de toegang tot coffeeshops verbieden.

Dit voorstel heeft Halsema in samenspraak met de politiebaas en het Openbaar Ministerie in briefvorm naar de gemeenteraad gestuurd. Als het plan doorgang vindt, hebben straks alleen nog Nederlandse ingezetenen toegang tot coffeeshops.

Illegale straathandel

Tegenstanders vinden het een “lachwekkend plan” dat bovendien illegale straathandel in de hand werkt. Halsema denkt dat dit wel mee zal vallen. Sterker nog, zij heeft het idee dat het buitenland-verbod juist bijdraagt aan het terugdringen van de overlast.

Keurmerk coffeeshops

Er staat een hoop op Halsema’s planning. Amsterdam krijgt ook meer camera’s, terwijl ondernemers een ‘eigen portiersnetwerk’ mogen opzetten in de strijd tegen dealers in horecagelegenheden.

Tenslotte wil Halsema het aantal coffeeshops terugdringen door met keurmerken te gaan werken. Shops die voldoen aan extra regels ’ten aanzien van transparantie, bedrijfsvoering en voorlichting, krijgen zo’n keurmerk.

Amsterdam zal hen een grotere handelsvoorraad toestaan en niet onbelangrijk: bij overtredingen zal er “mild” worden opgetreden.

Dagopbrengst straatdealers

De lokale driehoek verklaart per direct de oorlog aan straatdealers. Niet alleen hun dagopbrengst (hoe kun je dat controleren?) wordt in beslag genomen, ook worden er langdurige gebiedsverboden uitgereikt en zullen zij sneller voor de rechter verschijnen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven