Felle discussie bij Jinek tussen Martien Meiland en Ferd Grapperhaus – “bah!’

Martien Meiland is gisteren aan tafel bij Jinek in discussie gegaan met demissionair minister Grapperhaus. Hij stak hierbij zijn mening niet onder stoelen of banken.

Sywert en kompanen

Tijdens de avond stipte Jinek de rel rondom van Lienden aan. Zoals we al wisten verdiende de oud CDA’er 9 miljoen euro aan de belastingbetalers met de mondkapjes deal die hij had gesloten. Jinek wilde van Grapperhaus weten of hij vindt dat Sywert het geld moet terug betalen.

Zoals we van onze minister mogen verwachten gaf hij daar geen direct antwoord op: “Nou, weet u: dit is net een gedeelte waar ik niet bij betrokken ben geweest, de aanschaf van mondkapjes en dat soort dingen. Ik begrijp dat er een onderzoek over loopt, dat is heel goed en de onderste steen moet boven. Ik ga mijn oordeel maken als dat onderzoek is afgerond.”

Hij kon in ieder geval rekenen op weinig bijval van de andere hoek: “Ik kan wél gewoon ja zeggen. Hij moet dat natuurlijk gewoon terugbetalen”, aldus Diederik Jekel. Ernst Kuipers was het hier helemaal mee eens: “Absoluut terugbetalen, absoluut terugbetalen.”

Martien reageert

Martien Meiland besloot zich op dit moment in de discussie te mengen: “Nee, precies! Ja! Dat vind ik ook!”

Maar Grapperhaus blijft bij zijn standpunt: “De jurist zegt: hoor, wederhoor en alle feiten op een rij. Ik frons ook een beetje mijn wenkbrauwen van: wat hebben sommige mensen nou precies uitgespookt? Het enige wat ik zeg is: we moeten even het geduld hebben om alles boven water te krijgen en dan moet je een oordeel vellen.”

“Ik begrijp heel goed wat meneer Meiland zegt, hè? Maar het punt is dat we dit soort dingen altijd nog uitgezocht moeten hebben. Dan kunnen we misschien wel een heel hard oordeel vellen. Hoe lang zal dat nog lopen? Twee maanden ofzo.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven