Feestvierende Haagse Turk raakt hand kwijt door vuurwerkbom

Feestende Erdogan-fan in Den Haag verliest hand door zwaar vuurwerk

In meerdere grote steden hebben (Nederlandse) Turken gisteren feest gevierd vanwege het feit dat hun grote held Recep Tayyip Erdogan de verkiezingen heeft gewonnen. Voor een feestvierder was het niet zo leuk. Hij raakte zijn hand kwijt door vuurwerk.

Nederlandse stemmen

(Nederlandse) Turken voelen zich enorm verbonden met Turkije en gingen daarom massaal naar de stembus. Erdogan is razend populair bij hen.

Dat blijkt uit het feit dat de huidige president in de eerste ronde van de verkiezingen 68,76 procent van de stemmen kreeg. De overige 28,52 procent stemde op ene Kemal Kiliçdaroglu.

Uit de voorlopige uitslag van 28 mei blijkt dat Erdogan ditmaal goed was voor ruim 70 procent van de stemmen, terwijl 29,5 procent op Kiliçdaroglu stemde.

Volgens de Hoge Kiesraad kreeg de zittende president van Turkije met nagenoeg alle stemmen ruim 52 procent van het electoraat achter zich, tegen bijna 48 procent voor zijn tegenstrever Kilicdaroglu.

Nederland eventjes Turks

De overwinning van Erdogan werd zoals gezegd met name in de grote steden gevierd. Feestvierders renden en reden als bezetenen met Turkse vlaggen door de straten. Traditiegetrouw wordt er ook massaal geclaxonneerd. De politie vindt dit niet erg.

In Rotterdam zag het zwart van de mensen. De Hofpleinfontein, waar twee weken geleden nog duizenden Feyenoord-fans in sprongen na het binnenslepen van het landskampioenschap, was nu zo’n beetje de verzamelplek voor dolblije Turken.

Ook in Amsterdam was het een drukte van jewelste. Met name op het Mercatorplein in Amsterdam-West was het enorm druk.

Schilderswijk

Den Haag kent een enorme populatie Nederturken. In de Schilderswijk was het daarom groot feest. Een iemand zal er toch wat minder fraai op terugkijken.

Volgens Hart van Nederland raapte de feestvierder een stuk zwaar vuurwerk op, dat vervolgens in zijn hand af ging. Hij is er ernstig aan toe en is zijn hand kwijt.

Zoals we eerder ook al bij Marokkaanse ‘feestjes’ tijdens het WK voetbal in Qatar zagen, moest wederom de ME uitrukken. Toch een smet.

‘Mislukte integratie’

De politieke partij Leefbaar Rotterdam vindt het feestvieren voor iemand als Erdogan een ’toonbeeld van falende integratie en pikt het niet. Zij zijn van plan vragen te stellen aan het college.

Scroll naar boven