FBI inval in huis van Trump: “Mogelijk het einde van de politieke carriere”

Veel Republikeinen en conservatieven hebben verontwaardigd gereageerd op de huiszoeking bij de oud-president Donald Trump. De FBI is daar binnen gevallen doordat Trump mogelijk documenten zou hebben meegenomen na zijn vertrek uit het Witte Huis.

Mag niet gebeuren

Lid van het Huis van Afgevaardigden, Anthony Sabatini, wil dat de wet wordt aangepast. Dit schreef hij op Twitter. Dit is de meest extreme reactie naar aanleiding van het nieuws over de FBI inval. Ook wil Sabatini dat “Alle banden met het ministerie van Justitie onmiddellijk worden verbroken”.

Kevin McCarthy schrijft: “Ik heb genoeg gezien”. “Het ministerie van Justitie heeft een onacceptabele staat van bewapende politisering bereikt.”

Er zou mogelijk een onderzoek zijn van het Congres naar minister van Justitie Merrick Garland. Dit zou moeten gebeuren als Republikeinen de macht over het Huis overnemen. “Procureur-generaal Garland, bewaar uw documenten en maak uw agenda leeg”, schrijft McCarthy.

Maar ook buiten de politiek reageren rechtste figuren. Presentator Jesse Watters zei dat de doorzoeking van het huis van Trump ‘krankzinnig’ was. Ook riep hij op om de directeur van de FBI te ontslaan. ‘Cristopher Wray is corrupt’.

“Voor het eerst in meer dan 150 jaar is er plotseling een zeer reëel risico op gewelddadige politieke instabiliteit in dit land”, schreef Joel Pollak. Dit is de hoofdredacteur van het Breitbart News.

Inmiddels heeft ook Trump gereageerd op de inval:

Laat een reactie achter