Familiedrama: Vader en 2 kleine kinderen omgekomen

Familiedrama: Vader en 2 kleine kinderen omgekomen

Het Belgische Gent is vanmiddag opgeschrikt door een familiedrama. Bij een woningbrand zijn een vader (25) en twee kleine kinderen van respectievelijk vier en negen maanden oud om het leven gekomen. Alleen de moeder wist te overleven.

Moeder springt uit raam

De woningbrand brak vanmiddag uit in de Fuchiastraat. Buurtbewoners zagen enorme vlammen en veel rook uit het huis komen.

Een van de omwonenden zag naar eigen zeggen de moeder (21) uit het raam springen. Niet veel later werd zij door buren en een bakker weggedragen.

Het gaat om bakker Mehmet Dogan, die een zaak in de straat heeft. Tegen het Laatste Nieuws vertelt hij hoe hij de vrouw voor de deur zag zitten.

”Ik vroeg haar wat ze daar deed en toen zei ze me dat ze niet meer kon stappen. ‘Mijn voeten zijn gebroken, meneer’… Ze was compleet in shock.”

Daarna hebben de hulpdiensten het overgenomen. De vrouw is afgevoerd naar het ziekenhuis, zo meldt Het Nieuwsblad uit België. De vrouw is zeer slecht aan toe.

Man en kinderen redden het niet

De vader (25) en de twee kleine kinderen slaagden er niet in om de woning te verlaten. Zij zijn omgekomen. Familie van het gezin is ter plaatse gekomen. Zij zijn opgevangen door de autoriteiten.

Naar verluidt waren er ook twee honden in de woning. Volgens de eerste berichten is een van de honden verzwolgen door de vlammen.

Schade

Het is momenteel nog onduidelijk hoe de vlammen zijn ontstaan. Daar wordt onderzoek naar gedaan. De straat is korte tijd afgesloten met hekken.

Die zijn zojuist verwijderd. Nu pas is duidelijk geworden hoe groot de schade aan de woning is. Van het huis is niets meer over.

Het parket van Oost-Vlaanderen het een branddeskundige aangesteld. Ook een ‘wetsgeneesheer’ en een onderzoeksrechter zitten op de zaak.

Het parket verwacht dat de resultaten van het onderzoek vermoedelijk morgenmiddag bekend zijn. Dan wordt er dus meer duidelijk over de oorzaak.

Langs deze weg willen wij de nabestaanden van de familie veel sterkte wensen. Het is onbeschrijflijk wat er gebeurd is. Ook willen wij de moeder van het gezin alle steun geven die zij verdient. Wij zullen daarom een kaarsje voor haar branden.

Scroll naar boven