Familiedrama in België: Ouders en hun vier kinderen komen om

In de Belgische stad Hoei hebben vannacht zes mensen het leven gelaten bij een woningbrand. Het gaat om een gezin met vier kinderen.

In de Belgische stad Hoei hebben vannacht zes mensen het leven gelaten bij een woningbrand. Het gaat om een gezin met vier kinderen.

Gezin

Dat melden meerdere Belgische media alsmede de Telegraaf. Iets voor middernacht ontving de brandweer een melding over een brand in het centrum van Hoei.

Dat ligt iets ten zuidwesten van Luik. Binnen vier! minuten waren de hulpdiensten ter plaatse maar toen zij arriveerden was er niets meer te redden.

De complete woning stond in lichterlaaie. Volgens HLN hadden buren eerder al geprobeerd de gezinsleden tevergeefs uit de woning te halen.

Nadat er was begonnen met blussen, werden de stoffelijke overschotten van de zes gezingsleden ontdekt. Het moeten zeer aangrijpende beelden zijn geweest.

Volgens Het Nieuwsblad lagen er drie lichaam op de eerste verdieping. De andere drie lagen op de tweede verdieping. De kinderen waren nog jong.

De krant SudInfo spreekt van kinderen in de leeftijdscategorie tussen de vier en veertien jaar oud. Zij zouden in de buurt naar school zijn gegaan.

Onder controle

Om 5.30 uur vanmorgen werd het sein ‘brandmeester’ gegeven. De oorzaak van het gebeuren is op het moment van schrijven nog niet bekend.

De burgemeester van Hoei, Eric Dosogne, spreekt op Facebook van een tragedie voor zijn stad. Hij schrijft er het volgende over:

”Bij een uitslaande woningbrand is een gezin om het leven gekomen. Mijn gedachten gaan uit naar de slacht0ffers, de familie en hun naasten.”

De brand veroorzaakte zelfs een stroomstoring in de omgeving. Die treft volgens de Belgische nieuwszender RTL honderden woningen.

Scroll naar boven