Familiedrama België: jongen (5) schiet zusje (2) per ongeluk in het hoofd

Jongen schiet zusje per ongeluk in het hoofd

In het Belgische Seraing, vlakbij Luik, heeft vrijdagmorgen een tragische gebeurtenis plaatsgevonden. Een vijfjarig jongetje schoot zijn zusje van 2.5 jaar per ongeluk in het hoofd met een vuurwapen. Het slachtoffertje ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Sportschutter

Volgens Het Laatste Nieuws hebben de autoriteiten direct een onderzoek ingesteld. Verschillende familieleden zijn ondervraagd, maar niets wijst op moord. Openbaar aanklager Damien Leboutte zegt: ”Op het eerste gezicht lijkt het om een ongeval te gaan.” Tegenover het Franse tv-station RTBF heeft hij bovendien laten weten dat het betreffende vuurwapen eigendom is van de vader van de kinderen.

De man is gelicentieerd sportschutter en heeft het wapen daarom legaal in bezit.

Jongen schiet zusje per ongeluk in hoofd

Wapenwinkel Luik

Het vuurwapen is vorig jaar aangeschaft in een wapenwinkel in Luik. Normaliter moet het afgesloten bewaard worden. Een gerechtelijk onderzoek moet aantonen hoe de vijfjarige jongen het wapen in zijn handen kon krijgen. Hij wordt in de loop van volgende week verhoord.

Op bezoek bij vrienden

Leboutte vertelde aan de krant ‘La Dernière Heure’ dat de kinderen op het moment van het incident met hun ouders op bezoek waren bij vrienden. Plots hoorden ze een schot in een aangrenzende kamer. Toen ze binnenkwamen, vonden ze het kleine meisje op de grond met een wond aan het hoofd. Hun zoontje hield een pistool in zijn hand. Daarop werd het meisje meteen naar het ziekenhuis gebracht.

 

Laat een reactie achter

Scroll naar boven