Familie Mohamed heeft een uitkering en mag gratis naar de Efteling

Familie Mohamed heeft een uitkering en mag gratis naar de Efteling

In Nederland hebben we bijna een miljoen arme mensen en het aantal gezinnen dat de eindjes financieel niet of nauwelijks meer aan elkaar kan knopen, loopt in rap tempo op. De Efteling en stichting Leergeld nodigen daarom gezinnen met een krappe beurs uit voor een gratis dagje pretpark.

Familie Mohamed

Eergisteren (zaterdag) mochten maar liefst 150 mensen helemaal gratis naar de Efteling. Een van de gelukkige gezinnen is het gezin Mohamed. Moeder Marwa, haar veertienjarige dochter Alya en de pas driejarige Aly moeten rondkomen van een uitkering.

Familie Mohamed heeft een uitkering en mag gratis naar de Efteling

Een uitkering is natuurlijk geen vetpot. Moeder Marwa Mohamed is dan ook dolblij dat zij en haar gezin hebben kunnen genieten van een betaalde dag Efteling.

”Een dagje uit kost misschien wel meer dan 200 euro. Met het eten, ook om hier met de bus te komen en ook nog met het toegangskaartje. Het is heel duur en moeilijk om dat te doen van een uitkering.”

80.000 tickets op jaarbasis

Zoals gezegd zijn er dus steeds meer gezinnen die moeilijk rond kunnen komen. De Efteling en de Stichting Leergeld zijn van plan om in de komende vijf jaar, tachtigduizend gratis tickets uit te delen aan families met geldzorgen. De bedoeling hiervan laat zich raden.

Het pretpark in Kaatsheuvel en de Stichting Leergeld willen arme gezinnen de kans geven om een dagje onbezorgd uit te gaan in het park.

Dankbaar

Marwa Mohamed kan het gratis uitje wel waarderen. ”Mijn kinderen zijn er helemaal blij mee. Ook andere gezinnen zijn blij. Een gezin hoort af en toe wat te doen, want dat is goed voor de kinderen. Ze hebben kansen nodig om alles te zien en om naar buiten te gaan.”

Scroll naar boven