Familie laat beledigende tekst op grafsteen zetten: ”Paste bij hem”

Familie laat beledigende tekst op grafsteen zetten: ''Paste bij hem''

In de Amerikaanse staat Iowa zorgt een inscriptie op een grafsteen voor onzettend veel ophef bij beheerders van de begraafplaats Warren-Powers Cemetery.

Beledigende tekst

Wanneer iemand naar het hiernamaals vertrekt, dan zijn er twee keuzes: begraven of cremeren. In het eerste geval kun je dan een mooie steen laten plaatsen.

Hier worden vaak lovende teksten op gezet zoals: ”Hier rust …..”, of een tekst die echt bij iemand paste. De nabestaanden van een man, Steven Paul Owens, uit Amerika hebben dat ook gedaan.

Zij hebben een tekst op de steen laten zetten, die in eerste instantie hartverwarmend doet overkomen. Dat dachten de beheerders ook, totdat ze goed keken:

Forever in our hearts,
Until we meet again,
Cherished memories.
Known as
Our brother,
Father, papa, uncle,
Friend and cousin

Beheerders boos

Hartstikke mooi natuurlijk, maar wanneer je de beginletters van boven naar beneden leest staat er F*ck Off. Dat is toch wat minder leuk als werd gedacht.

Tenminste, dat vinden de beheerders althans. De familie schijnt in een deuk te hebben gelegen toen ze de tekst bedachten. Aan de lokale nieuwszender KCCI laten ze weten:

”Het was een term die hij vaak gebruikte. Hij was erg direct. Als hij je niet aardig vond of boos op je was, weigerde hij tegen je te spreken.”

Beheerders boos

Hoewel de familie dus erg in hun nopjes is over de creatie, zijn de beheerders dat minder. Zij zijn beledigd dat er een steen staat op ‘hun’ begraafplaats waar een dergelijke tekst op staat.

Een van hen geeft tekst en uitleg: ”Op de plaats waar geliefden van mensen liggen, hoort gescheld niet thuis. Dat is onfatsoenlijk en dat pikken wij niet. Stel dat je voor eeuwig naast deze steen ligt. Dan worden andere families hier ook mee geconfronteerd. Wij als beheerders vinden het niet kunnen.”

De nabestaanden van Owens staan open voor een goed gesprek met de beheerders. Ze benadrukken dat ze er niemand mee willen kwetsen en het gedaan hebben voor de lol.

Ze hopen dat mensen “er de humor van kunnen inzien.”

Scroll naar boven