Familie krijgt as van ‘overleden’ zoon, maar die duikt na twee maanden weer op

a glass vase with a blue and green design

De familie van de 23-jarige Tyler Chase uit Oregon, de Verenigde Staten, kreeg onlangs de as van hun zoon toegestuurd. Op het bijbehorende certificaat werd een overdosis aangevoerd als d00dsoorzaak. Tyler was echter springlevend.

Leeft niet meer

Tyler leefde op straat nadat hij zich vorig jaar had laten opnemen in een kliniek om van de verboden middelen af te komen. Toen hij in oktober zijn voedseltoelage kwam ophalen, kreeg hij te horen dat deze was stopgezet omdat hij geregistreerd was al ‘niet meer in leven’.

Verbaasd wendde Tyler zich tot de gemeente, waar medewerkers net zo verbaasd waren als hij zelf toen hij zijn ID-kaart liet zien.

Tegenover KPTV vertelt hij: ”Ze vroegen om mijn ID-kaart. Dus ik overhandigde die. Ze keken me erg verbaasd aan en lieten me weten dat ik geregistreerd stond als ‘0verleden’.”

Tylers familie had zelfs een urn ontvangen waar zijn resten in zouden zitten en heeft een certificaat in bezit waarop staat dat hij is bezweken aan een 0verdosis.

‘Foutje’

De autoriteiten vonden Tyler uiteindelijk op 19 december in de kliniek en verklaarden dat het om een enorme fout ging. Wat er gebeurd was? Een man had Tylers portemonnee gestolen en in werkelijkheid was die man 0verleden. De lijkschouwer had de gegevens uit de portemonnee overgenomen.

Door de gegevens in de portemonnee werd geconcludeerd dat het lichaam die van Tyler was. ”Ze vonden een papieren ID van me en hebben verder geen onderzoek gedaan. Volgens protocol hebben ze mijn familie vervolgens op de hoogte gebracht”, zo zegt Tyler.

Excuses

De autoriteiten hebben inmiddels excuses aangeboden voor wat er gebeurd is. ”We betreuren de mis-identificatie. Het heeft kunnen gebeuren doordat de man Tylers portemonnee en een tijdelijk rijbewijs met zijn naam erop bij zich droeg. We willen onze excuses aanbieden.”

Multnomah County officials told a man

 

Scroll naar boven