Familie koopt zak baby spinazie, dochtertje gilt het uit als ze ziet wat erin zit

Familie koopt zak babyspinazie, dochtertje gilt het uit als ze ziet wat erin zit

Een Amerikaanse familie is zich naar eigen zeggen helemaal lam geschrokken van een ongewenst dier in een zak organische baby spinazie uit de supermarkt.

Tegenover WJBK-TV vertelt moeder Amber Worrick: ”Mijn dochter begon te gillen. Ze zei: ”Oh mijn God, het is een kikker. En ik zei: wat!? Godzijdank heb ik die kikker niet opgegeten.”

Het meisje ontdekte het dier, dat later een Pacifische boomkikker bleek te zijn die in Californië voorkomt, gecamoufleerd in de groente. Hij bewoog nog.

De familie kocht de zak in de Meijer-supermarkt in Southfield en had in eerste instantie niets vreemds opgemerkt. ”Ik zag niets. Het voelde ook niet zwaar en ik zag ook niets bewegen.”

Geld terug

Maar nadat de boomkikker werd ontdekt, is de moeder teruggegaan naar de winkel. Daar heeft ze haar geld teruggekregen. De kikker heeft een nieuw thuis gekregen.

Het bedrijf dat de baby spinazie had ingepakt, claimt dat het ‘drie keer gewassen is’. Dat staat zelfs op de verpakking. ”Dat kan ik niet geloven. Als je iets drie keer was en je ziet nog steeds geen kikker, dan lieg je of je bent gewoon stekeblind”, zo vertelt Amber.

Earthbound Farms heeft inmiddels gereageerd. Zij vinden het heel vreemd, maar zijn inmiddels in contact getreden met het gezin en hebben excuses aangeboden.

Niet de eerste keer

Het komt veel vaker voor dat er exotische dieren in producten verstopt zitten. Florence van Huissteden uit Driel kocht in mei dit jaar een zak met voorverpakte sla bij de Aldi.

Eenmaal thuis blijkt bij het openen dat er een slak in de sla zit. Niet erg appetijtelijk wanneer je denkt te gaan genieten van je net gekochte product.

Kikker

En dan is het nog het verhaal van de gepensioneerde Jan Giovinazzo uit het Britse Epsom. Die kocht een tros voorverpakte bananen bij de Lidl.

Thuis wilde ze lekker een banaantje pellen, toen ze ontdekte dat er een exotische kikker in de zak zat. Niet fijn, maar het kan altijd erger.

Spin

Want wat te denken van Craig Harrison (35), een IT-specialist uit het Verenigd Koninkrijk. Hij kocht bananen in een supermarkt van Tesco. Toen hij thuiskwam, zag hij dat er enorme spin tussen het fruit zat. En niet zomaar een spin, maar een Huntsman-spin.

Scroll naar boven