Gister vond het publieke afscheid van Peter R. de Vries plaats in theater Carré in Amsterdam. Vandaag is in hetzelfde theater een besloten dienst voor familie, vrienden en collega’s van de overleden misdaadjournalist.

Besloten Dienst

De dienst begint om 11:00 en is alleen voor genodigden. Na deze bijeenkomst wordt de kist naar buiten gedragen. Gister kwamen er zo’n 7500 mensen een laatste eerbetoon brengen aan Peter. Aan de gevel ging een grote foto van de Vries met zijn lijfspreuk:‘on bended knee is no way to be free’.

Al vanaf vroeg in de ochtend stonden er lange rijen van mensen voor het theater. Wegens de grote opkomst bleven de deuren van Carré langer open. Het online register is inmiddels al 32.000 keer getekend door mensen uit het hele land.

Reacties op Twitter

‘Het is hartverwarmend om te zien dat zoveel mensen, uit het hele land, gekomen zijn om Peter een laatste eer te bewijzen’, liet zijn zoon Royce weten. ‘Dit raakt ons enorm. Peter vond het belangrijk dat iedereen voor wie hij iets betekend heeft, afscheid van hem kon nemen.’


Like it? Share with your friends!