Extreme vrieskou in aantocht: Meteorologen in shock

Extreme vrieskou op komst: ''Dit zien we zelden in Nederland''

Volgende week wordt het flink koud. In de komende dagen blijft het ‘s-nachts keihard vriezen en als de specialisten van Weer.nl het goed hebben voorspeld, wordt het in de nacht maar liefst 10 graden onder nul…

Ook vandaag was het weer koud. In de loop van de middag kan het op sommige plekken gaan sneeuwen. Het wordt niet warmer dan 3 graden. Aankomende nacht wordt verschrikkelijk. De temperatuur zakt naar maar liefst -7 graden. Kun je morgenochtend weer lekker krabben voordat je in de file staat naar je werk.

Diep onder het vriespunt

Wat het weer ons woensdag brengt, is nog even onzeker. In het ergste geval kan het flink gaan vriezen, legt meteoroloog Jelmer van der Graaff van weer.nl uit. “Wanneer de naderende storing zuidelijk uitvalt, dan zorgt dat voor brede opklaringen. Daardoor zal het flink afkoelen tot min 10 graden. Wanneer de storing noordelijker uitvalt, dan is er meer bewolking. Hierdoor zal het minder hard afkoelen.”

Overdag zal de temperatuur wederom ongeveer rond het vriespunt uitkomen. Vooral in het zuiden is gedurende de dag een kleine kans op sneeuw.

Scroll naar boven