Extreme hitte op komst: ”Neem vrij van je werk!”

Extreme hitte op komst: ''Neem vrij van je werk!''

Het weer was de afgelopen tijd lekker wisselvallig. Maar nu, eindelijk, gaat het kwik flink omhoog en daar zitten we natuurlijk allemaal op te wachten. Weer.nl voorspelt dat de temperatuur aankomend weekend in elk geval ver boven de 20 graden komt.

Vanmorgen was het op veel plekken in ons land al droog, met veel zonlicht. In het noorden is het een beetje bewolkt, met kans op een bui.

De noordwestenwind is desondanks frisjes en de temperaturen schommelen tussen de 12 en 15 graden. Niet heel slecht dus.

Woensdag

Morgen staat er een schitterende lentedag voor de deur, die begint met wat wolkenvelden. Wanneer deze verdwijnen, wordt het heerlijk zonnig. In het middag van Nederland wordt het zo’n 14 graden, terwijl Limburgers kunnen genieten van wel 17 graden.

De noordenwind is matig, maar als je uit de wind bent (en in de zon) is het ontzettend lekker vertoeven. Maar goed, daar zijn we ook wel een keer aan toe/

Donderdag

In de nacht naar Hemelvaartsdag krijgen we een hogedrukgebied voor onze kiezen. Daardoor valt de wind weg en daalt de temperatuur in het oosten en zuiden enorm.

Het kan zelfs uitkomen rond het vriespunt.  Maar dat geldt slechts voor de nacht, want in de ochtend gaat de temperatuur weer omhoog. Het wordt dan ook prima weer voor buitenactiviteiten.

Zomers weekend

Vrijdag wordt opnieuw aangenaam, met een lichte stijging van de temperaturen. Het weekend belooft dan de grote omslag: vanuit Centraal-Europa wordt warme lucht aangevoerd, waardoor zondag de eerste zomerse dag van het jaar kan worden met temperaturen tot 26 graden in het binnenland.

Extreme hitte op komst: ''Neem vrij van je werk!''

Het zomerse weer lijkt na het weekend nog even aan te houden, al neemt de kans op regen- en onweersbuien wel toe en lijkt de temperatuur na dinsdag weer te dalen.

Scroll naar boven