Extreme bevolkingsgroei: CBS maakt bizarre cijfers bekend

Extreme bevolkingsgroei: CBS maakt bizarre cijfers bekend

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft bekendgemaakt dat Nederland te kampen heeft met een extreme bevolkingsgroei. Sterker nog, volgens het onderzoeksbureau stevent ons land regelrecht af op een recordaantal immigranten.

Volgens het CBS ligt het migratiesaldo tot en met augustus 2022 op 160.000. Omdat het aantal sterfgevallen en het aantal nieuwgeborenen elkaar niet veel ontloopt, is er geen andere mogelijkheid dat dat de stijging te wijten is aan de komst van vluchtelingen, aldus Jan Latten.

Extreme bevolkingsgroei: zoveel migranten heeft Nederland dit jaar verwelkomd
Grafiek afkomstig van De Telegraaf

De demograaf stelt dat de basis van de extreme bevolkingsgroei in het voorjaar is gelegd door gevluchte Oekraïners. ”Ook gaat het om arbeidsmigranten, gezinsherenigers, asielmigranten en studenten. Al met al zit het land op een koers naar de 200.000 nieuwe inwoners tot eind dit jaar.”

Tijd voor verandering

Latten acht de tijd rijp voor ‘verandering’. “Er is geen coherent beleid op migratie. Geen visie voor de lange termijn. Je moet je als land afvragen hoeveel extra mensen je maximaal aankunt. Het ziet er nu uit alsof er wordt gedweild, terwijl de kraan openstaat.”

Dat het aantal migranten fors stijgt, is op zijn minst opmerkelijk te noemen. Minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting) zei eind vorige maand namelijk nog dat Nederland ”heel veel minder” migranten zou moeten opnemen. De Jonge vindt dat Nederland zich het niet kan veroorloven om ”geen grip te hebben op migratie.”

 

Scroll naar boven