Extreem warme temperaturen op komst: ”Natuur helemaal in de war”

Extreem warme temperaturen op komst: ''Natuur helemaal in de war''

Goed nieuws voor liefhebbers van warm weer (en voor mensen die niet houden van energierekeningen die torenhoog uitvallen. Deze week wordt namelijk heerlijk vertoeven.

13 graden

Normaliter staat januari bekend als een donkere en koude maand, maar de specialisten van WeerOnline voorspellen iets heel anders. Vanmorgen werd al een temperatuur gemeten van 13 graden Celcius, ”Normaal gesproken in het in januari gemiddels 0,9 graden ‘s-nachts en 6 graden overdag.”

”We kijken nu nar de komende 10 dagen”, zo zegt Rico Schroder van Weerplaza. ”Die zijn uitzonderlijk zacht. Woensdag wordt er zelfs weer een record gebroken. De verwachting is dat het 13 graden gaat worden. ”Ter vergelijking: dat gebeurt anders pas in de tweede helft van april.”

Natuur in de war

Schroder denkt dat de natuur ‘in de war’ is. ”Die denkt dat het voorjaar eraan komt en gaat zich daarop voorbereiden.” Bomen zoals de hazelaar en de els kunnen eerder gaan bloeien.

Toch denkt Schroder niet dat winter al helemaal voorbij is. ”Het zou eind januari zomaar weer koud kunnen worden en ook in februari kan het gaan vriezen. We houden het in de gaten.”

Scroll naar boven