Extreem noodweer raast over Brabant en Limburg: ”Het gaat helemaal mis

KNMI meldt extreem noodweer: ''Het gaat helemaal los''

Ja, lieve mensen. Het Koninklijk Nederlands Meetinstituut (KNMI) voorspelt zwaar noodweer in totaal drie provincies. Inwoners van Gelderland, Noord-Brabant en Limburg moeten rekenen op onweer, met veel neerslag.

Het KNMI spreekt van ‘stevige onweersbuien’ in de ochtend en in de middag. Voorspeld wordt dat er veel neerslag valt in korte tijd.
Dat kan voor wateroverlast zorgen. Ook is het mogelijk dat er grote hagelstenen gaan vallen, dus dat is allemaal niet zo aimabel.

Vanmiddag

In eerder genoemde drie provincies gaat he dus flink spoken. Het oosten en zuidoosten krijgen te maken met de zwaarste buien. In het westen van Nederland valt het allemaal mee. Daar wordt slechts een enkele bui voorspeld. De minste regen valt in het noordwesten.

KNMI meldt extreem noodweer: ''Het gaat helemaal los''

Ondanks deze voorspellingen wordt het gelukkig niet koud. In het oostelijke binnenland tikt de temperatuur de 23 graden aan. In de kustprovincies is dat wat koeler, maar daar komt het zonnetje af en toe nog even langs. Bewolking heeft ook hier de overhand.

Opletten

Rijkswaterstaat voegt er nog aan toe dat code geel niet voor niets wordt uitgegeven. Wanneer je op de weg zit, is het advies om ‘extra goed’ op te letten. Dat geldt ook voor mensen die buitenactiviteiten op de planning hebben staan. Je zou kunnen overwegen deze een andere keer te gaan doen.

Nu al mis

Op sommige plekken hebben mensen nu al flinke wateroverlast. In onderstaande tweet meldt iemand dit in Maastricht. Je zou denken dat met al die heuvels in Limburg, het water makkelijk wegspoelt. Dat is echter niet het geval, waardoor deze mensen met de gebakken peren zitten.

Vanavond

De verwachting is dat het onweer pas vanavond zal wegtrekken naar Duitsland. Tot die tijd moet je het dus maar uitzitten.

Scroll naar boven