Extreem giftige slang ontdekt: ”Mensen in hun slaap verrast”

Extreem giftige slang ontdekt: ''Mensen worden in hun slaap verrast''

Wetenschappers hebben in de regio Zuidoost-Azië meer dan negentig nieuwe diersoorten ontdekt. Daar zaten niet alleen maar lieve beestjes tussen, maar ook dieren die je liever niet tegenkomt en waardoor je al helemaal niet gebeten wilt worden.

Zo is er in Cambodja een hagedis met een blauwe kuif gevonden, die zich territoriaal gedraagt en mensen meteen aanvalt wanneer die in de buurt komen van eitjes

Slang

Maar de meeste zorgen gaan uit naar de ontdekking van een nieuwe slang in Myanmar en China. Wetenschappers melden dat het reptiel zeer gevaarlijk is voor mensen.

Het WWF (Wereld Natuur Fonds) heeft alle ontdekkingen samengevoegd in een rapport. Een van de onderzoekers legt uit dat deze slang vaak in de nachtelijke uren op zoek gaat naar voedsel in woningen. ”Mensen worden in hun slaap verrast en een beet is vrijwel direct d0delijk.

De slang is vernoemd naar een Chinese slangengodin, Bai Suzhen, zo valt er in het rapport te lezen.

Nieuwe soorten

In ruim twee jaar tijd zijn er in totaal maar liefst 46 reptielen, 24 amfibieën, een zoogdier en negentien nieuwe vissen door wetenschappers ontdekt.

In Zuidoost-Azië zijn daarnaast nog eens 290 nieuwe planten in kaart gebracht. Onder meer een nieuwe gembersoort en ook een mini-orchidee vallen hieronder.

Mensen

Het Wereld Natuur Fonds wil verder nog kwijt dat deze nieuw zijn voor de wetenschap, maar al miljoenen jaren overleefd hebben in de natuur.

”Door mensen komt dit enorm onder druk te staan, bijvoorbeeld door toerisme en ontbossing. We moeten er alles aan doen om ervoor te zorgen dat ze niet verdwijnen”, aldus Hans Beukeboom, expert van het Wereld Natuur Fonds in Nederland.

Scroll naar boven